Club Brugge maakt zich klaar voor eerste oefenmatch

Aanvoerder Ruud Vormer van Club Brugge werkt zich in het zweet
BRUGGE, BELGIUM - JUNE 17 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge pictured at AZ Sint-Jan for the medical Tests of Club Brugge prior the 2021-2022 season. on June 17, 2021 in Brugge, Belgium, 17/06/2021 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Zaterdagavond is het eindelijk zover. Terwijl de Rode Duivels met knikkende knieën toewerken naar de achtste finales van het EK, bereidt Club Brugge zich voor op de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Beerschot is te gast in het eigen Belfius Basecamp. Hoewel het duel achter gesloten deuren plaatsvindt, hoeven de supporters er niets van te missen. Club Brugge zendt de wedstrijd live uit via het eigen Facebook- en YouTubekanaal, waardoor jullie niet hoeven te missen hoe de ploeg van Philippe Clement – hopelijk – goed van start gaan.

Een krappe drie weken na de laatste wedstrijd van Club Brugge tegen KRC Genk, maakte de landskampioen haar oefenschema van de voorbereiding bekend. Hoewel een aantal supporters nog niet eens bekomen was van de apotheose in de Champions’ play-offs, stond het nieuwe seizoen dus alweer voor de deur. Vorige week meldden de spelers zich weliswaar al voor de medische testen, maar met de terugkeer op het trainingsveld ging het nieuwe seizoen afgelopen maandag pas echt van start. Clement heeft nog niet de beschikking over een voltallige spelersgroep.

Simon Mignolet, Hans Vanaken, Eduard Sobol en Michael Krmencik zijn allemaal nog actief op het EK. Laatstgenoemde zal deze zomer weliswaar vertrekken, maar zolang hij nog een contract heeft in Brugge, zal hij mogelijk deel uitmaken van de A-kern. Ook Daniel Pérez is momenteel actief bij zijn nationale ploeg. Pérez kreeg op het laatste moment een uitnodiging voor de Copa América in Brazilië. Venezuela speelde weliswaar al drie groepsduels, maar de jonge aanvaller van Club Brugge kwam nog niet in actie. Ook Charles de Ketelaere, Brandon Mechele en Odilon Kossounou waren de afgelopen dagen nog niet van de partij. Zij genieten een aantal extra dagen vakantie.

Social media

Sterkhouders als Noa Lang, Ruud Vormer, Clinton Mata en Mats Rits waren daarentegen wel ‘gewoon’ al te bewonderen in het Belfius Basecamp. Zowel Mata als Rits speelde in de nacht van donderdag op vrijdag nog een opvallende rol op social media. Zaterdagavond zullen zij hun eerste minuten van het nieuwe seizoen maken. De verwachting is dat ook een groot aantal jeugdspelers zijn opwachting zal maken. Het oefenduel met Beerschot begint om 18.00 uur. Voor de achterban is het dus live te volgen via het Facebook- of YouTubekanaal van Club Brugge. Dat geldt ook voor de resterende oefenwedstrijden.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws