Clement over transfers: ”Weet waar de club mee bezig is”

Philippe Clement tijdens het bezoek aan Antwerp FC
ANVERS, BELGIUM - MAY 13 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions Play-Off match between Antwerp FC and Club Brugge KV on May 13, 2021 in Antwerpen, Belgium, 13/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Terwijl Anderlecht, Antwerp FC, KRC Genk en KAA Gent al (flink) van zich lieten horen op de transfermarkt, wacht Club Brugge nog altijd op de eerste inkomende transfer. De landskampioen wil zich dolgraag versterken, maar overhaast zich niet. Philippe Clement liet zich er eerder op de middag – na alweer de tweede groepstraining van dit seizoen – over uit. ”Ik weet waar de club mee bezig is, ze betrekken mij bij alles.”

Elke transferperiode klinkt dezelfde vraag: met welke spelers gaat Club Brugge zich versterken? In de voorbije weken werd de landskampioen al met een aantal spelers in verband gebracht. Michel-Ange Balikwisha, bijvoorbeeld. Maar ook Yerson Mosquera. Eerstgenoemde leek in eerste instantie wel degelijk oren te hebben naar een overgang naar Jan Breydel, maar de laatste geluiden zijn niet heel positief voor Club Brugge. Blauw-Zwart leek ook de beste papieren te hebben voor de komst van Mosquera, maar hij tekende vorige week bij Wolverhampton.

Zo lijkt het – evenals afgelopen zomer – nog wel even te duren vooraleer de eerste aanwinst gepresenteerd kan worden. Club Brugge zit echter niet stil, blijkt uit Clement zijn woorden bij Het Laatste Nieuws. ”Vroeger – en zelfs vorige zomer nog – was ik daar veel ongeduldiger in. Je leert er evenwel mee omgaan. Ik weet waar de club mee bezig is, ze betrekken mij bij alles”, aldus de oefenmeester. ”Ons bestuur is ambities… en dus probeer ik mij op andere dingen te focussen”, voegde hij daar nog aan toe.

Sterkhouders

Het ging natuurlijk ook over de toekomst van spelers als Clinton Mata, Noa Lang en Charles de Ketelaere. Eerstgenoemde werd afgelopen zaterdag nog gelinkt aan een transfer naar Sevilla. Clement lijkt momenteel echter niet te vrezen voor een vertrek van zijn sterkhouders. ”Vandaag zijn we in de situatie waarin we aanbiedingen kunnen weigeren. Het moeten grote bedragen zijn vooraleer onze sterkhouders zullen vertrekken”, aldus de succescoach van Club Brugge.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws