Clement gaat door: ”Kijk al uit naar de nieuwe competitie”

Philippe Clement tijdens het bezoek van Club aan Antwerp FC in mei
ANVERS, BELGIUM - MAY 13 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions Play-Off match between Antwerp FC and Club Brugge KV on May 13, 2021 in Antwerpen, Belgium, 13/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Dat Club Brugge een boeiende, maar ook drukke transferzomer tegemoet gaat, staat vast. Niet alleen hoopt de Belgisch landskampioen een aantal overbodige spelers van de hand te doen. Ook wil ze zich dolgraag verder versterken. De eerste slag heeft Blauw-Zwart in ieder geval alvast geslagen. Philippe Clement is namelijk ook komend seizoen ‘gewoon’ nog trainer van Club Brugge. Dat maakte de nummer één van België zaterdagavond bekend. ”Ik kijk al uit naar de start van de nieuwe voetbalcompetitie, hopelijk mét publiek.”

Noa Lang, Charles de Ketelaere en Odilon Kossounou. Het is niet dat Club Brugge rekening houdt met een vertrek van de sterkhouders, maar de kans dat ze deze zomer Jan Breydel verlaten, is wel degelijk aanwezig. Met het aanblijven van Clement heeft Blauw-Zwart Lang, De Ketelaere en Kossounou echter een reden gegeven om nog minstens één jaar in Brugge te blijven. De oefenmeester haalde eerstgenoemde namelijk over om de overstap naar Club te maken, terwijl hij De Ketelaere en Kossounou liet debuteren én een serieuze kans in de basiself gaf.

”Ik ben verheugd dat ik ook volgend jaar hoofdcoach van Club zal zijn”, klinkt het namens Clement op de clubsite. ”In 18 jaar Club heb ik al heel veel mooie dingen mogen meemaken maar ik zie ook nog heel wat mooie uitdagingen voor de toekomst. Uitdagingen die mij enorm motiveren. Ik kijk al uit naar de start van de nieuwe voetbalcompetitie, hopelijk mét publiek.” Het aanblijven van Clement, die in het afgelopen seizoen voor de derde keer in successie landskampioen werd, leek vorig weekeinde een formaliteit. Afgelopen week meldden verschillende media echter dat vraag en aanbod nog te ver uit elkaar lagen.

Dezelfde ambities

Clement vroeg niet alleen om een opwaardering van zijn contract. Hij wilde van de clubleiding ook de zekerheid krijgen dat zijn spelersgroep deze zomer wordt versterkt. Het verschil tussen vraag en aanbod leek dus nog heel even roet in het eten te gooien, maar zover kwam het (gelukkig) niet. ”We zijn blij dat Philippe ook volgend seizoen hoofdtrainer van Club is”, aldus Vincent Mannaert. ”Uit onze gesprekken is gebleken dat we nog steeds dezelfde ambities delen en die graag samen willen realiseren. Philippe is een topcoach die het huis kent en kan werken in de multidisciplinaire omgeving die Club Brugge op vandaag is”, klinkt het namens de algemeen manager.

Het in 2022 aflopende contract van Clement wordt omgezet in een contract voor onbepaalde duur. ”Door het contract om te zetten in één van onbepaalde duur geven we beide partijen de kans om evaluatiemomenten in te bouwen zonder ons vast te pinnen op een vooraf vastgelegd aantal seizoenen”, aldus Mannaert.

Clement met Lang tijdens Club Brugge-Antwerp FC
Philippe Clement geeft Noa Lang aanwijzingen tijdens het bekerduel met Antwerp FC. Slaagt de oefenmeester erin om Lang te overtuigen van een langer verblijf? (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws