‘Balikwisha mag zich bijna speler van Club noemen’

Michel-Ange Balikwisha, hier nog als speler van Standard
LUIK, BELGIUM - APRIL 4: Michel-Ange Balikwisha of Standard de Liege during the Jupiler Pro League match between Standard de Liege and KAA Gent at Stade Maurice Dufrasne on April 4, 2021 in Luik, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Michel-Ange Balikwisha staat nu dan echt op het punt om de overstap naar Club Brugge te maken. Volgens Sudinfo zouden Standard en de landskampioen nagenoeg rond zijn over een deal van zo’n 6-7 miljoen euro. Daarnaast heeft de flankaanvaller zelf ook serieus oren naar een overgang naar Jan Breydel.

Balikwisha staat al tijden op de verlanglijst van Club Brugge. Onlangs meldden verschillende media dat hij al op bezoek was geweest bij de landskampioen, waar hij in gesprek ging met Philippe Clement. Dat is Balikwisha naar verluidt zo goed bevallen, dat hij deze zomer de transfer naar Club Brugge wil maken. Het aanblijven van Clement is daar een belangrijke reden voor. Daarnaast is hij zich ervan bewust dat hij in het blauwzwarte shirt kan debuteren in de Champions League. Standard wist zich in het afgelopen seizoen niet eens te verzekeren van Europees voetbal.

Bij Sudinfo verwacht men dat de transfer deze week beklonken kan worden. Het Laatste Nieuws meldde onlangs dat ook Antwerp FC Balikwisha op zijn verlanglijst had staan. De Antwerpenaren waren echter al bij voorbaat kansloos. Zij hebben simpelweg niet de miljoenen die Club Brugge wel tot zijn beschikking heeft. Zeven miljoen euro voor een speler uit de eigen competitie is niet niks. Maar gezien het feit dat Balikwisha in Luik nog een contract tot medio 2023 heeft, eigenlijk niet meer dan logisch. Opvallend: maandagmiddag zag hij zijn marktwaarde nog stijgen.

In de persoon van Balikwisha heeft Club Brugge dus bijna zijn gewenste flankspeler binnen. De spoeling werd door het vertrek van Tahith Chong en Nabil Dirar aardig dun. Daarnaast is het nog maar de vraag of de landskampioen erin slaagt om Noa Lang en Charles de Ketelaere te behoeden voor een vertrek.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws