Achtervolgers van Club houden rekening met leegloop

PHOTONEWS 10906493 109
PHOTONEWS 10906493 109 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge wil deze zomer om meerdere redenen de transfermarkt op. Niet alleen om de huidige spelerskern te versterken, maar ook om een groot aantal 'overbodige' spelers van de hand te doen. Daarnaast is het nog maar de vraag of de landskampioen erin slaagt haar sterkhouders langer op Jan Breydel te houden. Ook de achtervolgers van Club Brugge vrezen voor een uittocht van een aantal van hun belangrijkste spelers. Zo dreigt Anderlecht naast Lukas Nmecha ook Sambi Lokonga te verliezen.

Hoewel het verschil tussen Club Brugge en Anderlecht uiteindelijk elf punten bedroeg, kon de ploeg van Vincent Kompany toch tevreden zijn met hoe ze zich weerde tegen de landskampioen. Van de vier ontmoetingen tussen de rivalen eindigde er slechts één in een Brugse overwinning. In die onderlinge confrontaties liet vooral Nmecha zich gelden. De aanvaller vond alleen al in de Champions' play-offs drie keer het net tegen Club. Nmecha was één van de redenen waarom Anderlecht - uiteindelijk tevergeefs - mocht dromen van een ticket voor de voorrondes van de Champions League.

De Duitser scoorde 21 keer in 41 wedstrijden. Het was niet meer dan logisch dat Anderlecht hem hoopte te kunnen overtuigen van een langer verblijf in het Astridpark. Tevergeefs. Nmecha maakte eerder deze week bekend niet meer terug te keren in de Jupiler Pro League. Ook Club Brugge zou een poging hebben gedaan om de Duitser los te weken bij Manchester City, maar de speler zijn beslissing stond al vast. Een hard gelag voor de Paars-Witten, die nu dus op zoek moeten naar een nieuwe goalgetter. Ook op het middenveld dreigt er een vacature vrij te komen. Lokonga staat naar verluidt in de serieuze belangstelling van Arsenal.

Verschaeren

De Londenaren meldden zich al met een bod van tien miljoen euro in Brussel, maar dat werd door de Brusselse clubleiding van tafel geveegd. Anderlecht kan echter een verbeterd voorstel verwachten. Tegenover het vertrek en de mogelijke transfer van Lokonga staat het langer aanblijven van Yari Verschaeren. Anderlecht en Verschaeren bereikten deze week overeenstemming over een nieuw contract, dat de 19-jarige middenvelder tot medio 2024 in Brussel houdt. De ploeg van Kompany begon afgelopen maandag al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lior Refaelov, die Antwerp FC transfervrij verruilt voor Anderlecht, was aanwezig.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1405188581077966854?s=20

Anderlecht is niet de enige achtervolger van Club Brugge die vreest voor een vertrek van zijn sterkhouders. Ook KRC Genk houdt zijn adem in. Heel gek is dat niet, als je de Profvoetballer van het Jaar én Gouden Stier in de gelederen hebt. We hebben het natuurlijk over Paul Onuachu. De Nigeriaan scoorde in het afgelopen seizoen maar liefst 29 keer in de reguliere competitie en vier keer in de play-offs. Ook voor hem lonkt een transfer naar een Europese topcompetitie. Dat geldt ook voor Jhon Lucumí. De verdediger heeft een goed seizoen achter de rug en is toe aan een nieuwe stap. De Colombiaan zijn contract loopt volgend jaar zomer af, dus de kans is groot dat Genk openstaat voor een transfer van Lucumí.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand