Zij werden voor de laatste keer kampioen in de play-offs

Ruud Vormer en Hans Vanaken werden in de play-offs al eens kampioen
Foto: ©Blue Army

Benoît Poulain

Hoewel de Fransman aan de aftrap stond van het kampioensduel van Club Brugge, zal hij met een dubbelgevoel terugkijken op dat seizoen. Door verschillende blessures kwam hij slechts twintig keer in actie. In de play-offs speelde hij zeven van de tien wedstrijden, dus Poulain kon het seizoen wel ‘gewoon’ als voetballer afsluiten. Na 32 wedstrijden in het daaropvolgende seizoen vertrok de verdediger in de zomer van 2019 naar Turkije. Dat werd geen succes. Afgelopen zomer keerde Poulain terug op de Belgische velden. Hij tekende een tweejarig contract bij Eupen.

Stefano Denswil

De door Ajax geschoolde verdediger streek in januari 2015 neer op Jan Breydel. In het shirt van Club Brugge beleefde hij een erg moeizame start. Zijn naam verscheen zelfs op lijstjes met miskopen. Denswil herstelde zich echter razendknap van zijn teleurstellende start en groeide uit tot een van de beste verdedigers op de Belgische velden. In 2019 vertrok hij naar het Italiaanse Bologna. Afgelopen winter keerde hij terug op Jan Breydel. Een heel groot succes is zijn tweede periode bij Club vooralsnog niet. De kans dat Blauw-Zwart hem na afloop van definitief overneemt van Bologna, lijkt dan ook niet heel groot.

Brandon Mechele

De achterhoede van Club Brugge werd gecompleteerd door Mechele. De verdediger is nog altijd actief op Jan Breydel en inmiddels een echte publiekslieveling. Hij maakte in de zomer van 2013 definitief de stap naar de hoofdmacht, waarvoor hij inmiddels bijna 300 wedstrijden achter zijn naam heeft. Mechele is vaak de rots in de branding, maar is sinds dit kalenderjaar ook belangrijk met doelpunten. Zo was hij niet alleen trefzeker tegen Dynamo Kiev in de Europa League, maar maakte hij ook de winnende tegen KRC Genk en de belangrijke gelijkmaker in de stadsderby. De in Bredene geboren verdediger wordt mogelijk voor de vierde keer landskampioen met Club Brugge.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws