Zij werden voor de laatste keer kampioen in de play-offs

Ruud Vormer en Hans Vanaken werden in de play-offs al eens kampioen
Foto: ©Blue Army

Dankzij een 4-2 overwinning op Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie, begon Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions’ play-offs. Niets leek een nieuwe landstitel dus nog in de weg te kunnen staan. De start van Blauw-Zwart was echter bedroevend. Toch hebben Philippe Clement en co de beste papieren om het zilverwerk in ontvangst te nemen. In 2018 werd Club voor de laatste keer kampioen in de play-offs. Wie stonden er toen op het veld?

Na een teleurstellend verlopen Play-Off I in 2017, waarin Club Brugge uiteindelijk op zeven punten van landskampioen Anderlecht eindigde, nam Ivan Leko het roer over van Michel Preud’homme. De doelstelling voor Leko was duidelijk: kampioen worden. De Kroaat moest dat wel zien te bewerkstelligen zonder José Izquierdo. Hij vertrok in de zomer van 2018 voor een kleine vijftien miljoen euro naar Engeland.

Met geld smijten deed Club Brugge echter niet. De club hield zich flink gedeisd op de transfermarkt. De start van het seizoen was prima. Leko en co zegevierden in de eerste vijf competitiewedstrijden, waaronder met 4-0 tegen Standard. Hoewel ze in de tweede seizoenshelft heel wat steken lieten vallen, begonnen ze met een voorsprong van zes punten op Anderlecht aan Play-Off I. Daarin won Club Brugge slechts drie keer. De landstitel kwam echter niet in gevaar. Op de voorlaatste speeldag stelden Leko en co die op bezoek bij Standard definitief veilig.

Wie begonnen er op de dertiende van mei aan de aftrap?

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws