Verwachte basiself: Vanaken keert terug in de ploeg

Vanaken in de uitwedstrijd tegen KRC Genk
Vanaken in de uitwedstrijd tegen KRC Genk Foto: © Vincent Kalut/Photo News

Drie dagen na de teleurstellende match op de Bosuil, staan Club Brugge en Antwerp FC zondagavond opnieuw tegenover elkaar. De koploper had donderdagavond een reuzenstap richting de landstitel kunnen zetten, maar kwam niet verder dan een bedroevend doelpuntloos gelijkspel. Morgenavond kan ze alsnog kampioen spelen, alhoewel het afhankelijk is van het resultaat bij Anderlecht-KRC Genk. Met welke elf begint Philippe Clement aan de mogelijke kampioenswedstrijd? Hans Vanaken keert in ieder geval terug in de basis.

Club Brugge heeft in de eerste editie van de Champions' play-offs al drie keer de kans gehad om een flinke voorschot op de landstitel te nemen. Tegen Anderlecht kwamen Clement en co echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel, terwijl op KRC Genk met ruime cijfers werd verloren. Drie keer is scheepsrecht, luidt de uitdrukking. Met goede hoop begon Blauw-Zwart donderdagavond aan het bezoek op Antwerp FC. Het werd echter een wedstrijd om (heel) snel te vergeten.

Morgenavond staan beide ploegen dus opnieuw tegenover elkaar. Ditmaal op Jan Breydel. Vanaken keert naar alle waarschijnlijkheid terug in de basiself. De middenvelder maakte twee dagen geleden pas na 81 minuten zijn verwachting binnen de lijnen. Het besluit van Clement om Vanaken buiten zijn basisploeg te houden had niets te maken met zijn spel tegen Anderlecht en KRC Genk, maar met het feit dat hij al op twee kaarten staat. Ontmoetingen tussen Antwerp FC en Club gaan er altijd hard aan toe. Clement wilde niet het risico nemen dat Vanaken de wedstrijd van morgen zou moeten missen.

Clement sleutelt niet

Op Jan Breydel is de tweevoudig winnaar van de Gouden Schoen er dus gewoon weer bij. Laten we hopen dat zijn reservebeurt hem goed heeft gedaan, want het wordt tijd dat er iemand opstaat bij de koploper. Defensief stond het op de Bosuil weliswaar goed, maar Blauw-Zwart creëerde bijzonder weinig in de vijandelijke zestien. Noa Lang, Bas Dost en Charles de Ketelaere speelden allen een ongelukkige wedstrijd. Toch verwachten wij dat Clement ook in de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC weinig sleutelt aan zijn elftal.

Vanaken keert terug in de ploeg en dat gaat waarschijnlijk ten koste van Mats Rits. Éder Balanta maakte een goede indruk tegen Antwerp en lijkt dus opnieuw op een basisplaats te kunnen rekenen. Ook Eduard Sobol zal beginnen. De Oekraïner werd verkozen tot Man of the Match. Voor de rest zullen de bekende namen hun opwachting maken. Dat betekent dat Simon Mignolet uiteraard onder de lat staat, Clinton Mata, Odilon Kossounou en Brandon Mechele de defensie zullen vormen en Vormer weer met Vanaken op het middenveld komt te spelen.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING: Mignolet, Mata, Kossounou, Mechele, Sobol, Vormer, Balanta, Vanaken, De Ketelaere, Dost en Lang.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand