Verwachte basiself: Clement voert twee wijzigingen door

Philippe Clement in de wedstrijd tegen Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Het kan een heel mooi weekend worden voor Club Brugge. Vrijdagavond trapten Antwerp FC en KRC de Champions’ play-offs af op de Bosuil. Beide ploegen stevenden een lange tijd af op één punt, ware het niet dat Theo Bongonda de bezoekers vlak voor tijd alsnog de volle buit bezorgde. Dat is goed nieuws voor Blauw-Zwart. Mocht de koploper winnen van Anderlecht, vergroot ze de voorsprong op de nummer twee tot tien punten. Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Royal Excelsior Mouscron, verwachten we dat Philippe Clement zijn basiself op twee posities wijzigt.

Club Brugge wilde dolgraag winnen van Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Niet alleen om zich te herstellen van de nederlaag tegen Anderlecht, maar ook om met een zo groot mogelijke voorsprong aan de Champions’ play-offs te beginnen. Clement had in de aanloop naar het thuisduel met Moeskroen echter de nodige hoofdbrekens. Niet alleen mistte hij Youssouph Badji, Éder Balanta en Federico Ricca wegens blessures. Ook stonden Clinton Mata, Odilon Kossounou, Eduard Sobol en Noa Lang allemaal op scherp. Zij konden zich dus geen nieuwe gele kaart veroorloven.

Clement besloot uiteindelijk alleen om Kossounou op de bank te laten beginnen. De Ivoriaan zag lijdzaam toe hoe Mata na nog geen tien minuten een gele kaart incasseerde. Daardoor mist hij de start van Play-Off I tegen Anderlecht. Een hard gelag voor Clement. Gelukkig heeft de coach voldoende alternatieven om hem te vervangen. Wij verwachten dat Ignace Van Der Brempt zondagavond de geschorste Mata vervangt. Van Der Brempt viel tegen Moeskroen al in voor de Angolees. Daarnaast heeft hij dit seizoen al een aantal keer bewezen dat hij het niveau aankan.

Geen verrassingen

Van Der Brempt zal de achterhoede vormen met Kossounou, Brandon Mechele en Eduard Sobol. De terugkeer van Kossounou in de basiself gaat ten koste van Matej Mitrovic. De Kroaat mocht tegen Moeskroen nog starten. Simon Mignolet staat natuurlijk onder de lat, terwijl we het op het middenveld met Ruud Vormer, Mats Rits en Hans Vanaken de bekende namen kunnen verwachten. Ook voorin verwachten we geen verrassingen. Dat betekent basisplaatsen voor Charles de Ketelaere, Bas Dost en Lang.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING: Mignolet, Van Der Brempt, Kossounou, Mechele, Sobol, Vormer, Rits, Vanaken, De Ketelaere, Dost en Lang.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws