Vercauteren verrast: ''Die situatie is toch wat veranderd''

Frank Vercauteren, trainer van Antwerp FC
Frank Vercauteren, trainer van Antwerp FC Foto: © Antwerp FC

Na de nederlaag tegen KRC Genk kan Club Brugge zich op bezoek bij Antwerp FC geen misstap veroorloven. De voorsprong op de nummer twee van België is inmiddels geslonken tot vijf punten, waardoor de belangen donderdagavond erg groot zijn. Ook bij Antwerp FC staat de druk er flink op. De ploeg van Frank Vercauteren is evenals Club Brugge nog zonder overwinning in deze Champions' play-offs. ''Als we naar boven kijken, moet het inderdaad nu gebeuren.''

Antwerp FC tankte flink wat vertrouwen op de laatste speeldag van de reguliere competitie. De ploeg zegevierde op eigen veld met 3-2 tegen KRC Genk en begon zo als nummer twee aan de Champions' play-offs. De Antwerpenaren beleefden echter een rampzalige aanloop naar de start van Play-Off I. Vooral de transferperikelen rond Lior Refaelov laten flink wat sporen achter. Antwerp FC heeft besloten om geen beroep meer te doen op de smaakmaker, die na afloop van dit seizoen transfervrij vertrekt naar Anderlecht.

Tot overmaat van ramp verloor Antwerp op de eerste speeldag van de reguliere competitie met 2-3 van KRC Genk. Tegen Anderlecht leek het op weg naar de overwinning, ware het niet dat Matt Miazga de hoofdstedelingen in extremis alsnog naast de Great Old kopte. Wil Antwerp nog uitzicht houden op plek twee en dus een ticket voor de voorrondes van de Champions League, moet het donderdagavond winnen van Club. ''Als we naar boven kijken, moet het inderdaad nu gebeuren. Maar ook match vijf en zes gaan nog dingen beslissen en veel zal ook afhangen van de andere match'', aldus Vercauteren dinsdagmiddag tijdens zijn persconferentie.

De grote favoriet

Ook bij Club Brugge staat de druk er flink op. In eerste instantie leken de Blauw-Zwarten tegen Antwerp kampioen te kunnen worden, maar die kans is er een stuk kleiner op geworden. ''Vooraf hadden we nochtans gehad dat de kans groot was dat Club tegen ons kampioen kon spelen als we de kalender bekeken, maar die situatie is ondertussen toch wat veranderd'', aldus Vercauteren. Hoewel Club pijnlijk onderuit ging op Genk, zag Vercauteren goede momenten bij de koploper.

''Alleen zitten ze wat minder in de flow nu. Maar ik verwacht zeker een reactie van hen na het resultaat tegen Genk. Brugge blijft de koploper en de grote favoriet, laat dat duidelijk zijn'', stelt de oefenmeester van Antwerp. Het is overigens nog de vraag of hij donderdagavond een beroep kan doen op Dieumerci Mbokani. De spits trainde tot op heden niet mee met de groep. Afgelopen zaterdag was hij nog twee keer trefzeker op Anderlecht.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand