Van den Brom merkt op: ”Ze zijn nerveus in Brugge”

John van den Brom, trainer van Genk
GENK, BELGIUM - DECEMBER 27 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Waasland Beveren on December 27, 2020 in Genk, Belgium, 27/12/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo New

Door de late ontsnapping van KRC Genk op Anderlecht wist Club Brugge wat het afgelopen zondag te doen stond: winnen van Antwerp FC. Het ging niet van harte, maar het lukte wel. Daardoor kan Blauw-Zwart de landstitel al ruiken. De druk is er door de overwinning op Antwerp FC wat vanaf bij de koploper, alhoewel John van den Brom aan alles merkt dat ze nerveus zijn in Brugge. ”Dat willen we zo houden.”

Club Brugge heeft donderdagavond op Anderlecht aan één punt genoeg om landskampioen te worden. Tijdens de warming-up zou het ook al zover kunnen zijn. Mocht KRC Genk niet winnen van Antwerp FC, weet Club Brugge nog voor de aftrap van de topper tegen Anderlecht, dat het kampioen speelt. Zover willen Van den Brom en co het natuurlijk niet laten komen. ”We kunnen hier veel praten over alle mogelijke scenario’s, maar als wij ons lot in eigen hand willen houden dan moeten wij eerst zelf winnen.”

Evenals Philippe Clement houdt Van den Brom zich dus niet bezig met de andere wedstrijd in de Champions’ play-offs. De opdracht voor Genk is simpel, wil het nog een kleine kans hebben om de landstitel binnen te halen. Winnen, dus. ”Dan pas kunnen we naar Club Brugge kijken. Je merkt wel aan alles dat ze nerveus zijn in Brugge, dat willen we zo houden. Wij van onze kant voetballen heel relaxed.”

Onvoorstelbaar

Van den Brom liet zich woensdagmiddag tijdens zijn persconferentie ook nog even uit over het feit dat de duels tussen Genk en Antwerp en Anderlecht en Club niet tegelijkertijd worden gespeeld. Hij liet er geen gras over groeien. ”Dat gaat natuurlijk helemaal negens over. Dat is gewoon onvoorstelbaar. Ik weet wel dat Eleven betaalt en dus mee mag beslissen, maar Tv-rechten waren er de voorgaande jaren toch ook? Toen werden de laatste twee speeldagen wel op hetzelfde moment afgewerkt. Maar goed, ik wil me er verder ook niet te veel in opjagen.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws