Van den Brom kritisch op Pro League: ''Onvoorstelbaar''

KRC Genk-trainer John van den Brom
KRC Genk-trainer John van den Brom Foto: © Ses/Photo News

Het seizoen vliegt voorbij. Ook de nacompetitie nadert haar einde. Vanavond zijn we toe aan de vijfde speelronde van de Champions' play-offs. In tegenstelling tot de afgelopen twee weken, vinden de duels op dezelfde dag plaats. Niet tegelijkertijd. Dat wekt verbazing op bij John van den Brom. ''Dat gaat helemaal nergens over.'' Ook Vincent Kompany liet zich er (heel) even over.

Dankzij een 4-2 overwinning op Moeskroen begon Club Brugge met een recordvoorsprong aan de play-offs. Niets leek een landstitel dus nog in de weg te kunnen staan. Door een matige start van de koploper leek het echter toch nog even spannend te worden. KRC Genk kwam afgelopen zaterdag op twee punten van Blauw-Zwart, dat moest winnen van Antwerp FC om de landstitel niet serieus op het spel te zetten.

Van harte ging het niet, maar het lukte wel. Daardoor kunnen Philippe Clement en co vanavond op Anderlecht kampioen spelen. Het zou ook tijdens de warming-up al raak kunnen zijn. Dat is overigens alleen het geval als Genk niet wint van Antwerp FC. Dat duel trapt af om 18.30 uur. Van den Brom vindt het, op z'n zachtst gezegd, vreemd dat de bal niet tegelijkertijd rolt vanavond. ''Dat gaat natuurlijk helemaal negens over. Dat is gewoon onvoorstelbaar'', liet de oefenmeester van Genk er geen gras over groeien.

https://twitter.com/KRCGenkofficial/status/1395288206615191554?s=20

Kompany houdt zich rustig

''Ik weet wel dat Eleven betaalt en dus mee mag beslissen, maar Tv-rechten waren er de voorgaande jaren toch ook? Toen werden de laatste twee speeldagen wel op hetzelfde moment afgewerkt'', besloot Van den Brom. Ook Kompany werd er woensdagmiddag tijdens zijn persconferentie naar gevraagd. De coach van Anderlecht wilde er echter niet heel veel over kwijt.

''Ik heb daar nog geen seconde bij stilgestaan. Het is wel opvallend dat dat in België anders is dan in het buitenland, maar hier zijn wel meer zaken anders'', aldus Kompany. ''Ik steek er geen energie in. Als Brugge vooraf al kampioen is en hun mindset is daardoor anders: zoveel te beter. Maar zelfs in dat scenario verwacht ik niet dat ze één procent minder zullen zijn.'' Dat laatste bevestigde Clement tijdens zijn persbabbel. ''Ik ga de andere match niet volgen. Dat scenario kan elk moment draaien.''

''Al m’n energie gaat naar onze ploeg. Na de wedstrijd zal ik het uiteraard wel horen en de spelers ook. Maar dat mag ook geen invloed hebben op onze wedstrijd'', aldus Clement, die vanavond zijn tweede landstitel in successie met Club Brugge kan veroveren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand