Triest einde dreigt voor Dennis bij FC Köln

Emmanuel Dennis scoort tegen Real Madrid
Emmanuel Dennis scoort tegen Real Madrid Foto: © ©U432004/Panoramic /Photo News

Na doelpunten tegen Real Madrid en Manchester United in het afgelopen seizoen aasde Emmanuel Dennis van de zomer op een transfer. Interesse was er wel, maar tot een vertrek kwam het niet. Wat volgde, was een teleurstellende eerste seizoenshelft. In januari vertrok de Nigeriaan op huurbasis naar FC Köln. Voor heel veel verandering heeft zijn periode in Duitsland echter niet gezorgd. Met nog slechts twee competitiewedstrijden voor de boeg dreigt er een triest einde voor Dennis.

In de zoektocht naar zijn ideale spits kreeg ook Dennis een serieuze kans van Philippe Clement. De Nigeriaan worstelde in de eerste seizoenshelft echter met zijn vorm. Hij scoorde slechts één keer, op bezoek bij Zenit in de groepsfase van de Champions League. Ook buiten het veld stapelden de teleurstellingen zich op voor Dennis. Het dieptepunt was de ruzie met Clement die ontstond nadat de aanvaller in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund lak had aan de coronaregels.

Clement besloot om hem niet mee te nemen naar Duitsland. In de wedstrijden die volgden deed de oefenmeester nog amper een beroep op Dennis. Niets leek een vertrek in januari in de weg te staan. De Nigeriaan keerde echter geblesseerd terug uit de winterstop, terwijl zijn marktwaarde ook flink was gedaald. Tot een transfer leek het niet meer te komen. Op de valreep meldde FC Köln zich echter nog met de vraag of het Dennis voor het restant van het seizoen op huurbasis kon overnemen.

Van basisplaats naar reservevol

Zo geschiedde. Club Brugge hoopte dat Dennis in Duitsland zijn goede vorm kon herpakken, waardoor hij deze zomer alsnog voor een leuk bedrag naar een andere club zou kunnen verkassen. In zijn eerste weken in Duitsland was de aanvaller zeker van een basisplaats, alhoewel hij er niet echt in slaagde om indruk te maken. Het duurde dan ook niet heel lang vooraleer hij ook in Keulen op de bank plaats moest nemen. De trainerswissel, die ontstond naar aanleiding van de slechte resultaten, leek Dennis goed te doen.

In de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe oefenmeester stond Dennis prompt negentig minuten binnen de lijnen. Daarin kon hij schijnbaar niet heel veel indruk maken. In de drie wedstrijden die volgden, kwam hij namelijk geen minuut in actie. Afgelopen zondag behoorde hij niet eens tot de selectie voor het duel met SC Freiburg, dat FC Köln overigens met 1-4 verloor. Zo lijkt het seizoen niet alleen voor de ploeg uit Keulen, tevens de huidige nummer zeventien, maar ook voor Dennis als een nachtkaars uit te gaan.

https://twitter.com/fckoeln/status/1391383579238731779?s=20

FC Köln heeft nog twee wedstrijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zaterdagmiddag neemt de ploeg het op tegen concurrent Hertha BSC. Of er op bezoek bij de hoofdstedelingen wel een rol is weggelegd voor Dennis, is nog maar de vraag.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand