Sterkhouder van Antwerp vraagteken voor Club-clash

Club Brugge speelt in de Play-Off nog eens twee keer tegen Antwerp
BRUGES, BELGIUM - MARCH 21: Stefano Denswil of Club Brugge, Charles De Ketelaere of Club Brugge and Mats Rits of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and FC Antwerp at Jan Breydelstadion on March 21, 2021 in Bruges, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Dieumerci Mbokani blaast in november alweer 36 kaarsjes uit. Hij wordt er echter allesbehalve minder op. Afgelopen zaterdag speelde hij nog een geweldige wedstrijd op bezoek bij Anderlecht. De spits vond liefst vier keer het net, alhoewel twee doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel. Donderdagavond neemt Antwerp FC het in eigen huis op tegen Club Brugge. Het is echter nog de vraag of Frank Vercauteren dan een beroep kan doen op Mbokani.

Na een teleurstellende start tegen KRC Genk leek Antwerp FC op bezoek bij Anderlecht af te stevenen op de eerste overwinning in deze Champions’ play-offs. De Antwerpenaren leidden kort voor tijd met 1-2. In de blessuretijd ging het echter alsnog mis voor de ploeg van Vercauteren. Matt Miazga kopte Anderlecht naast de Great Old. Daardoor moest Antwerp FC uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Dat het twee doelpunten van Mbokani afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, was dus een hard gelag.

Donderdagavond zullen de ogen opnieuw gericht zijn op de spits. Althans, als hij fit genoeg is om in actie te komen. Tot op heden trainde hij namelijk niet mee met zijn ploeg. ”Hopelijk pikt hij morgen aan”, zei Vercauteren dinsdagmiddag tijdens zijn persconferentie. Hij kan in ieder geval geen beroep doen op Didier Lamkel Zé. De aanvaller scoorde in de afgelopen twee ontmoetingen met Club Brugge, maar ontbreekt vanwege een positieve coronatest. Het duel met Anderlecht moest Lamkel Zé ook al aan zich voorbij laten gaan.

Ook Lior Refaelov zal niet in actie komen. De oud-speler van Blauw-Zwart maakt na afloop van dit seizoen transfervrij de overstap naar Anderlecht. Antwerp FC heeft daarop besloten geen beroep meer op hem te doen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
2 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws