Oud-speler hard voor Clement: ”Maakte enorme fouten”

Philippe Clement
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Dat Philippe Clement zijn basiself sowieso op één positie moest wijzigen ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Moeskroen, was duidelijk. Clinton Mata liep in het laatste duel van de reguliere competitie tegen zijn vijfde gele kaart aan en was dus geschorst. Ignace van der Brempt was echter niet het enige ‘nieuwe’ gezicht aan de aftrap. Ook Stefano Denswil en Odilon Kossounou mochten weer starten. Met laatstgenoemde op de plek van Mats Rits liep het echter voor geen meter. Analist en oud-Club speler Nordin Jbari spreekt zijn zorgen uit over Clement. ”Hij moet zichzelf ook in vraag stellen.”

De keuze om Kossounou op het middenveld te posteren ten koste van Rits, was verrassend. Die pakte, op z’n zachtst gezegd, niet goed uit. Club Brugge speelde een belabberde eerste helft, waarin het eigenlijk geen moment de controle had. Daar maakte Ruud Vormer zich dan ook flink kwaad over in de kleedkamer. De tweede helft ging een stuk beter van start voor de thuisploeg. Noa Lang knalde Blauw-Zwart op voorsprong, maar ook op Jan Breydel bracht de koploper Anderlecht in de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk bezorgde Bas Dost zijn ploeg op de valreep nog een puntje.

Het loopt eigenlijk al weken moeizaam bij Club Brugge. In de aanloop naar de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Moeskroen was Clement zo eerlijk om dat ook toe te geven. Na afloop van het thuisduel met Anderlecht was hij echter opvallend positief. Dat verbaasde Jbari, die zelf tussen 1997 en 1999 het shirt van Club Brugge droeg. ”Het interview met Clement baart me zorgen. Hij zei dat zijn ploeg het verdiende om te winnen, maar hij maakte zelf enorme fouten”, vertelde Jbari bij La Tribune.

Superioriteitscomplex

”Hij moet zichzelf ook in vraag stellen, want Club kan het zich niet permitteren om op deze manier kampioen te spelen”, vervolgde de voormalig aanvaller. ”Ze hebben fantastische maanden achter de rug, nu moeten ze er ook staan in de play-offs. Ik denk dat het een soort van superioriteitscomplex is. Het is ook niet de eerste keer. Hij moet gewoon een normale structuur vasthouden.” Jbari is overigens niet de enige oud-speler van Club Brugge die kritiek uit op Clement. Maandag was Marc Degryse bij Het Laatste Nieuws al hard in zijn oordeel over de keuzes die de coach maakte tegen Anderlecht.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws