Nederlanders bezorgen Club een punt tegen Anderlecht

Noa Lang in actie tegen Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - MAY 02 : Noa Lang forward of Club Brugge and Majeed Ashimeru midfielder of Anderlecht and Amir Michael Murillo defender of Anderlecht during the Champions play-offs matchday 1 game between Club Brugge and Rsc Anderlecht on May 2, 2021 in Brugge, Belgium, 2/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge is er zondagavond niet in geslaagd om een flinke voorschot op de landstitel te nemen. Door de zege van KRC Genk op Antwerp FC kon Blauw-Zwart nog verder uitlopen op de concurrentie, maar dan moest het wel winnen van Anderlecht. Zover kwam het dus niet. Uiteindelijk moest de ploeg van Philippe Clement blij zijn met een puntje, want het leek opnieuw mis te gaan tegen de rivaal.

Clement wijzigde zijn basiself op drie posities ten opzichte van de recente thuiswedstrijd tegen Royal Excelsior Mouscron. Ignace Van Der Brempt verving de geschorste Clinton Mata, terwijl Odilon Kossounou en niet Mats Rits het middenveld vormde met Ruud Vormer en Hans Vanaken. Daar bleef het niet bij, want Stefano Denswil kreeg vanavond de voorkeur boven Eduard Sobol. Ook Vincent Kompany toverde een konijn uit de hoge hoed. Hij gaf de achttienjarige Bart Verbruggen een kans onder de lat. Dat ging ten koste van Timon Wellenreuther, normaal gesproken de eerste keeper bij Anderlecht.

Verbruggen mocht zich opmaken voor een heet avondje. Hoewel Simon Mignolet in de aanloop naar de topper niets wilde weten van revanchegevoelens, was Club Brugge er natuurlijk op gebrand om de recente nederlaag in Brussel recht te zetten. De omstandigheden waren in ieder geval prima. Het zonnetje scheen, de grasmat lag er strak bij en de achterban van Club Brugge had zich flink uitgesloofd. De eerste dreiging kwam echter van de bezoekers. Brandon Mechele zat mis, waardoor Lukas Nmecha de eerste kans in werking kon zetten. Zijn voorzet bereikte echter geen medespeler.

Club neemt heft in handen, maar niet voor lang

Na acht minuten meldde de thuisploeg zich voor de eerste keer serieus in de zestien van Anderlecht. Van der Brempt kreeg alle tijd en ruimte om een goede voorzet af te leveren en dat deed hij. Bas Dost stond al klaar om toe te slaan, ware het niet dat Matt Miazga de bal net kon wegwerken. Een minuut later moest de debuterende Verbruggen voor het eerst optreden. Noa Lang besloot het paarswitte doel maar eens onder vuur te nemen. Verbruggen kon de bal echter zonder al te veel moeite wegboksen. Kort daarna tikte Dost de bal naast na een strakke pass van Vormer.

Club Brugge kon echter niet doordrukken. Anderlecht kwam zelfs wat beter in de wedstrijd. Tot serieuze mogelijkheden leidde dat overigens niet, ook omdat Mechele goed stond op te letten bij een ingestudeerde vrije trap van Paars-Wit. Het werd er aan de kant van de thuisploeg wat slordiger op. Vooral Kossounou was heel erg zoekende op het middenveld. Club bleef echter de gevaarlijkste ploeg. In de omschakeling kon Lang uithalen, maar de nummer 10 van Club Brugge zag zijn poging voorlangs gaan. Niet lang daarna noteerde Nmecha de eerste doelpoging namens de bezoekers. De spits kon bijna profiteren van balverlies van Kossounou. Hij zag zijn inzet echter, gelukkig voor Club, over Mignolet en het doel verdwijnen.

Mignolet

Op het halfuur was Nmecha een stuk dichterbij de openingstreffer. De huurling van Manchester City kon intikken bij de eerste paal, maar Mignolet liet nog maar eens zien waarom hij ook dit seizoen één van de beste spelers is op de Belgische velden. Club Brugge had het lastig en kwam in het laatste deel van de eerste helft eigenlijk nog maar amper aan voetballen toe. Het was eigenlijk wachten op een flits van Lang. Die leek er na een schitterende aanname te komen, maar hij kwam net tekort om af te drukken. Anderlecht had meer de bal, maar deed daar bijzonder weinig mee. Er vielen voor rust dan ook geen doelpunten te noteren.

Sterke start

Club Brugge moest in de tweede helft dus uit een ander vaatje tappen. Dat hoefde Clement zijn spelers niet twee keer uit te leggen. Na vier minuten was het namelijk al raak. Anderlecht verspeelde de bal op het middenveld, waardoor er opeens een zee van ruimte lag. Vanaken stuurde Dost weg, die het overzicht hield en de geheel vrijstaande Lang een niet te missen kans bood. De smaakmaker liet deze kans natuurlijk niet liggen en trof via de binnenkant van de paal raak: 1-0! Enkele minuten na de openingstreffer was het bijna opnieuw raak voor de thuisploeg. Denswil zag zijn kopbal echter op de paal belanden. Daar kwam Anderlecht dus heel goed weg.

Nog voordat Club Brugge via Denswil bijna op 2-0 kwam, was Rits overigens al op de plek van Kossounou te komen spelen. Doodzonde dat de kopbal van Denswil op de paal belandde, want Anderlecht kwam in de 65ste minuut op gelijke hoogte. Dat mocht vooral Denswil zich aanrekenen. Een slordige pass van de verdediger leidde een tegenstoot van Anderlecht in, die werd verzilverd voor Nmecha. Club Brugge wankelde, want twee minuten na de gelijkmaker was het bijna weer raak voor de bezoekers. Jacob Bruun Larsen dribbelde langs Mignolet, maar kreeg de bal niet voorbij de paal. Het was even alle hens aan dek bij de thuisploeg, die de wedstrijd na de treffer van Lang juist onder controle leek te hebben.

Kansen

Club Brugge moest de draad weer oppakken. Na een uitstekende combinatie tussen Charles de Ketelaere en Vanaken had Mitrovic de 2-1 op zijn voet. De Kroaat knalde de bal echter wild over. Daar kwam Anderlecht goed weg. De ploeg van Kompany mocht vervolgens ook niet klagen dat Josh Cullen niet met rood van het veld werd gestuurd. De middenvelder stapte vol op de enkel van Dost, die er gelukkig geen schade aan overhield. Laatstgenoemde kreeg een kleine tien minuten de kans om de 2-1 binnen te schieten, maar die was helaas niet aan hem besteed. Daar had de bal eigenlijk naar Lang gemoeten, die er veel beter voor stond.

Aan de andere kant was het wel raak. Bruun Larsen, die eerder nog de paal raakte, krulde een vrije trap op fraaie wijze in het doel. Een flinke tik voor de thuisploeg, die niet lang meer had om er minimaal een gelijkspel uit te slepen. Toch viel de gelijkmaker! Op aangeven van Vormer schoot Dost de 2-2 tegen de touwen. Tijd om te juichen had Club Brugge niet, want het wilde meer dan één punt. In de slotseconden van de blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een hoekschop, maar die leverde geen treffer meer op. Zodoende eindigde een hete strijd op Jan Breydel in een 2-2 gelijkspel. De voorsprong van Club Brugge op nummer twee KRC Genk bedraagt nu acht punten.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws