Mechele en Kossounou staan op Antwerp voor grote test

Mechele scoort voor Club Brugge tegen Cercle
Mechele scoort voor Club Brugge tegen Cercle Foto: © Jeroen Meuwse/Orange Pictures/Photo News

Doordat Club Brugge met een recordvoorsprong aan de Champions' play-offs begon, leek niets een nieuwe landstitel nog in de weg te staan. Inmiddels zijn we twee speeldagen verder en is de situatie toch flink veranderd. De koploper verloor al vijf punten en zag haar voorsprong dus slinken tot vijf punten. Veel spelers halen niet hun niveau en dat baart zorgen. Ook de achterhoede laat veel steken vallen. Tijd om de rug te rechten, want donderdag wacht Antwerp FC. Odilon Kossounou en Brandon Mechele mogen hun barst natmaken.

Met Club Brugge, Antwerp FC, Anderlecht en KRC Genk als deelnemende ploegen, kon de Champions' play-offs natuurlijk niet tegenvallen. Zo behoorden Club Brugge, Antwerp FC en KRC Genk in de reguliere competitie tot de meest scorende ploegen. De koploper had dat vooral te danken aan Noa Lang, die flink op dreef was. De topschutter van de competitie speelt echter op Genk. Paul Onuachu scoorde liefst 29 keer in de reguliere competitie. In de Play-Offs staat de teller al op twee.

Voorafgaand aan de Champions' play-offs stond Onuachu nog droog tegen Club Brugge. Daar kwam afgelopen vrijdag helaas verandering in. De eerste beste kans die de Nigeriaan kreeg, was raak. Daar liet hij geen misverstand over bestaan. De topschutter van Genk en België knalde de bal loeihard tegen de touwen. Simon Mignolet was kansloos. Hoewel de doelman van Club Brugge in de afgelopen wedstrijden niet op grote fouten te betrappen was, vindt journalist Peter Vandenbempt dat ook Mignolet niet in beste doen is.

Gatenkaas

Het is waar dat Blauw-Zwart de doelpunten een stuk makkelijker om de oren krijgt dan voorheen, maar dat is moeilijk de schuld van Mignolet. Het zijn vooral de spelers die ervoor moeten zorgen dat de tegenstander niet in de buurt van Mignolet komt, die het tegen Anderlecht en KRC Genk lieten afweten. Zo leidde Stefano Denswil met een slordige inspeelpass de gelijkmaker van Lukas Nmecha namens Paars-Wit in, terwijl de Brugse achterhoede op Genk een heuse gatenkaas was.

Zelfs Kossounou en Mechele slaagden er niet in om de boel op de rails te krijgen. Dat mag uiteraard wel worden verwacht van de twee. Vooral Kossounou is allesbehalve in goede doen. Voor zijn optreden tegen Anderlecht valt nog te zeggen dat hij niet op zijn vertrouwde positie speelde, maar voor zijn prestatie op Genk gelden geen excuses. Donderdagavond zullen Kossounou en Mechele hun mouwen moeten opstropen en voor elkaar door het vuur moeten gaan. Ze staan namelijk opnieuw tegenover een spits die in topvorm verkeert.

Negen keer raak

Na interessante duels met Nmecha en Onuachu - beiden wisten te scoren - volgt donderdagavond een krachtmeting met Dieumerci Mbokani. De spits draaide zaterdagavond alvast warm voor de ontmoeting met Club Brugge. Op bezoek bij Anderlecht, zijn oude club, scoorde hij maar liefst vier keer. Oké, twee doelpunten werden afgekeurd, dus de teller stokte bij twee. De achterhoede van Anderlecht had geen moment vat op Mbokani.

https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1391279265187090433?s=20

Kossounou en Mechele zijn dus gewaarschuwd, in hoeverre dat nog nodig is. Mbokani scoorde in zijn loopbaan namelijk al negen keer tegen Club Brugge, waarvan drie in Play-Off I. De laatste twee ontmoetingen met Blauw-Zwart moest de topschutter van Antwerp FC overigens aan zich voorbij laten gaan. Hij zal er dus op gebrand zijn om te vlammen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand