Goed nieuws voor Martínez (en Brugse Rode Duivels?)

Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels
TUBIZE, BELGIUM - NOVEMBER 9 : Roberto Martinez head coach of Belgian Team and Charles De Ketelaere defender of Belgium during the training session of the Belgian National team prior to the friendly game against Switzerland and the Nations League games against England and Danmark on November 09, 2020 in Tubize, Belgium, 9/11/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Nog vijf wedstrijden in de Champions’ play-offs en dan zit het seizoen er alweer op voor Club Brugge. In de komende weken strijden de manschappen van Philippe Clement niet alleen om de landstitel, maar ook voor een plekje in de EK-selectie van hun nationale ploeg. Althans, een aantal dan. Simon Mignolet, Hans Vanaken, Brandon Mechelen en Charles de Ketelaere hopen in ieder geval een uitnodiging te ontvangen. Die kans wordt steeds groter, want Roberto Martínez en zijn collega-bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK. Dat heeft de UEFA bevestigd.

Martínez baarde in maart opzien door maar liefst 32 Rode Duivels te selecteren voor de interlands tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Vier basisspelers van Club Brugge kregen een uitnodiging. Naast Mignolet, Vanaken en Mechele mocht ook De Ketelaere zich melden bij de nationale ploeg. Hij stond op dat moment op één interland. Daar blijft het voorlopig ook bij. De Ketelaere kwam afgelopen interlandperiode namelijk niet in actie voor zijn land. Dat gold ook voor Mechele. De Ketelaere behoorde zelfs geen enkele keer tot de wedstrijdselectie. Martínez legde in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland uit waarom hij weldegelijk blij was met zijn aanwezigheid. Voor zijn uitleg viel zeker wat te zeggen.

Goed nieuws

De Spanjaard deed sowieso flink van zich horen. Na afloop van het met maar liefst 8-0 gewonnen thuisduel met Wit-Rusland, waarin Vanaken twee keer scoorde, zei hij het volgende: ”We hebben overlegd met verschillende bondscoaches. We zijn een voorstander om de selecties voor het EK uit te breiden. Niet 23, maar 26 spelers of meer. Het zou passen binnen de huidige tijd. Het is nu wachten of de UEFA daarin meewil.” Dat wil de Europese voetbalbond, die dus heeft besloten om de EK-selecties uit te breiden naar 26 spelers. Dat is niet alleen goed nieuws voor de bondscoaches, maar ook voor de spelers die onlangs nog net buiten de selectie vielen. Zo mag een speler zoals De Ketelaere toch nog hopen op deelname aan het EK.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws