Genk vol vertrouwen: ”Een extra drive om te winnen”

John van den Brom, trainer van Genk
GENK, BELGIUM - DECEMBER 27 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Waasland Beveren on December 27, 2020 in Genk, Belgium, 27/12/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo New

Club Brugge zal morgenavond uit een ander vaatje moeten tappen dan in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Op bezoek bij KRC Genk kan de koploper een flinke voorschot op de landstitel nemen. De ploeg van John van den Brom is er echter op gebrand om daar een stokje voor te steken. De eerste twee ontmoetingen van dit seizoen werden een prooi voor Blauw-Zwart, dus Genk is gewaarschuwd. ”Ik zie vertrouwen.”

KRC Genk zit al een tijdje op een roze wolk. Twee weken geleden, toen Club Brugge niet in actie kwam, stond voor Van den Brom en co de bekerfinale tegen Standard op het programma. Hoewel het in de slotfase nog even spannend werd, kwam de eindzege niet meer in gevaar. Van den Brom en zijn manschappen zegevierden met 1-2 en konden dus met veel vertrouwen toewerken naar de start van de Champions’ play-offs.

De laatste fase van het seizoen begon voor KRC Genk met een bezoek aan Antwerp FC. De thuisploeg boog kort na rust een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar de bezoekers trokken uiteindelijk toch aan het langste eind. Daardoor kan Genk morgenavond op vijf punten van Club Brugge komen. ”Het is toch een prestigewedstrijd. Club Brugge is het enige team dat we dit seizoen nog niet hebben kunnen kloppen en daar willen mijn jongens graag verandering in brengen”, vertelde Van den Brom donderdagmiddag tijdens zijn persconferentie.

Prikkelen

In Genk won Blauw-Zwart met 1-2, op Jan Breydel gingen de Genkies met 3-2 onderuit. ”Het is een extra drive om te winnen tegen de nummer één. Ik zie vertrouwen, ik zie plezier en ik zie veel scherpte op training. Zo heb je het graag als coach”, aldus Van den Brom, die weet dat hij bij een overwinning goede zaken kan doen. ”Als we winnen vergroten we onze voorsprong op Anderlecht en Antwerp én sluipen we dichter bij Club Brugge. Zolang het mathematisch mogelijk is om hen bij te halen, zullen we anders aan doen. Zolang we hen in het vizier houden, kunnen we Club Brugge blijven prikkelen.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws