Fans worden gek: ''Wat een baas toch die Vormer''

Ruud Vormer in de thuiswedstrijd van Club tegen Anderlecht
Ruud Vormer in de thuiswedstrijd van Club tegen Anderlecht Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge is de Champions' play-offs begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Anderlecht. De koploper wil elke wedstrijd winnen, zeker als de grote rivaal uit Brussel de tegenstander is. Zondagavond zat het er echter niet in. Blauw-Zwart mocht zelfs blij zijn dat het een puntje overhield aan zijn eerste wedstrijd in Play-Off I. In de resterende wedstrijden zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen. Vooral de eerste helft was van een heel matig niveau. Ruud Vormer liet dan ook flink van zich horen. Op Twitter reageren supporters van Club vol enthousiasme op de nieuwe aflevering van We Never Walk Alone.

Philippe Clement en zijn manschappen stevenden op 4 april jongstleden een lange tijd af op een overwinning op Anderlecht. Invaller Noa Lang had zijn ploeg kort na rust op voorsprong geschoten. Er was niets aan de hand voor Club Brugge. Het was zelfs wachten op de 0-2. De koploper vergat echter door te drukken en liet zich zelfs nog volledig in de luren leggen door Paars-Wit, dat door treffers van Lukas Nmecha en Sambi Lokonga alsnog als winnaar van het veld stapte.

Zondagavond kreeg Club Brugge de kans om zich te revancheren. De sfeer zat er in de aanloop naar de topper op Jan Breydel goed in. De achterban pakte uit met een geweldige tifo op de tribunes, terwijl ze buitenshuis de selectie op een voortreffelijke manier ontvangst heette. Het moest het startsein zijn voor een storm van Club Brugge, maar die kwam er eigenlijk geen moment. In ieder geval niet in de eerste helft. De thuisploeg haalde niet het niveau dat verwacht wordt in de topper tegen Anderlecht. Daar maakte aanvoerder Vormer zich in de rust flink kwaad over.