Fans van Slavia doen er alles aan om Deli te overtuigen

Simon Deli in actie tegen AA Gent
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Simon Deli of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie /Orange Pictures/Photo News

Club Brugge haalde in januari Stefano Denswil tijdelijk terug naar Jan Breydel. De verwachtingen waren hooggespannen, maar heel veel indruk maakt hij vooralsnog niet. Het is dan ook nog maar de vraag wat Blauw-Zwart met hem van plan is. Zoals het er nu naar uitziet, keert hij na afloop van dit seizoen terug naar Bologna. En Simon Deli? Ook zijn toekomst lijkt niet in Brugge te liggen. De supporters van Slavia Praag hopen zelfs dat de Tsjechische landskampioen hem definitief overneemt.

Na 4,5 jaar vond Denswil het mooi geweest. Hoewel zijn start in Brugge moeizaam was, vertrok hij in de zomer van 2019 door de voordeur van Jan Breydel. Het Italiaanse Bologna was dolblij met zijn komst. Op zoek naar een vervanger deed Club Brugge zaken met Slavia Praag. De Belgen legden een kleine drie miljoen euro op tafel voor Deli. Een koopje, bleek al snel. De Ivoriaan speelde zich direct in de basis en raakte zijn plekje gaandeweg het seizoen ook niet meer kwijt. Dat de achterhoede van Blauw-Zwart niet tot nauwelijks te passeren was, kon mede op het conto van Deli worden geschreven.

In de eerste helft van dit seizoen kon hij die lijn helaas niet doortrekken. De verdediger sukkelde met blessures en verloor de concurrentiestrijd van Brandon Mechele, terwijl zijn landgenoot Odilon Kossounou inmiddels ook niet meer uit de basiself was weg te denken. Deli verdween naar de tribunes, zeker na de terugkeer van Denswil. Er zat voor de Ivoriaan niets anders op dan te vertrekken. Saint-Etienne wilde hem naar Frankrijk halen, Fenerbahçe had belangstelling, maar de keuze viel op Slavia Praag, de club die hij in juli 2019 verruilde voor Blauw-Zwart.

Sterke rentree

Bij de koploper van Tsjechië kwam hij weer lekker aan voetballen toe. Vanwege een positieve coronatest stond hij onlangs echter een tijdje buitenspel. Vorige week maakte hij zijn rentree. Slavia Praag won niet, maar Deli kon met tevredenheid terugkijken op zijn rentree. Ook de fans van de Tsjechische topploeg waren lyrisch. Dit weekend haalde Slavia Praag de landstitel binnen. Het won met 5-1 van Viktoria Pilsen, de oude werkgever van Michael Krmencik. Deli speelde opnieuw een sterke match. Aangezien zijn toekomst niet op Jan Breydel lijkt te liggen, is een definitieve terugkeer naar Slavia Praag zeker een optie. De fans hopen er in ieder geval wel op, blijkt uit de reacties onder een foto van Deli. Tip: gebruik de vertaalfunctie.

Deli zijn contract op Jan Breydel loopt overigens tot medio 2022. Wil Club Brugge nog wat centen aan zijn vertrek overhouden, moet de koploper van België hem deze zomer dus verkopen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws