Drie afwezigen en een nieuwkomer in kern voor Anderlecht

Lukas Nmecha van Anderlecht in de uitwedstrijd tegen Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 : Lukas Nmecha forward of Anderlecht during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
©Jan De Meuleneir / Photonews

Club Brugge hervat de titelstrijd zondagavond met de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Door de zege van KRC Genk op bezoek bij Antwerp FC, kan Blauw-Zwart uitstekende zaken doen. In de topper op de eerste speeldag van de Champions’ play-offs kan Philippe Clement geen beroep doen op Clinton Mata, Federico Ricca en Éder Balanta. Maxim De Cuyper en Noah Mbamba behoren daarentegen wel tot de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde kan morgenavond voor het eerst zijn opwachting maken in de hoofdmacht.

Ricca en Balanta moesten de thuiswedstrijd tegen Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie ook al missen. Dat gold ook voor Youssouph Badji, maar de Senegalees is fit genoeg om weer in actie te komen. Vrijdag deed hij voor de eerste keer weer een volledige training mee. Mata is er niet bij omdat hij in het thuisduel met Moeskroen tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. Odilon Kossounou, Eduard Sobol en Noa Lang stonden ook op scherp, maar incasseerden geen nieuwe kaart. Zij zijn zondagavond dus ‘gewoon’ van de partij.

Dat geldt ook voor Mbamba. De zestienjarige verdediger behoorde al eens eerder tot de wedstrijdkern van de hoofdmacht, maar wacht nog op zijn eerste minuten. Mbamba maakte in de afgelopen maanden veel indruk bij Club NXT. Na afloop van dit seizoen sluit hij definitief aan bij de groep van Clement. Ook De Cuyper mag hopen op speelminuten. De vleugelverdediger kwam wel al in actie in de Europa League en het bekertoernooi, maar wacht nog altijd op zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League. Wellicht dat het er tegen Anderlecht eindelijk van komt. De Cuyper was in de afgelopen weken in ieder geval goed op dreef.

Gouden zaak

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht begint om 18.30 uur. Mocht de koploper aan het langste eind trekken, vergroot ze de voorsprong op nummer twee KRC Genk tot tien punten. Als Anderlecht, evenals drie weken geleden, er met de volle buit vandoor gaat, meldt de ploeg van Vincent Kompany zich op de tweede plek. De voorsprong van Club Brugge op Paars-Wit bedraagt in dat geval nog ‘slechts’ zes punten… Kortom, Clement en zijn manschappen weten wat ze moeten doen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws