Dit zijn de mogelijke CL-tegenstanders van Club uit pot 2

Ruud Vormer met Club Brugge tegen Real Madrid
Ruud Vormer met Club Brugge tegen Real Madrid Foto: © ©Photo News

Club Brugge droomt al jaren van overwintering in de Champions League. In het afgelopen seizoen leken Philippe Clement en co het eindelijk voor elkaar te krijgen. Op bezoek bij Lazio kwamen ze echter één doelpunt tekort voor een ticket voor de achtste finales. Komend seizoen waagt de Belgisch landskampioen een nieuwe poging. Het belooft echter een klus van jewelste te worden. Hieronder een overzicht van de mogelijke tegenstanders uit pot 2.

Afgelopen donderdag publiceerden we een artikel met de mogelijke tegenstanders uit pot 1. Dat was dus nog voorafgaand aan de Champions League finale tussen Manchester City en Chelsea. Hoewel Manchester City als grote favoriet aan de eindstrijd begon, was de cup met de grote oren voor de ploeg uit Londen. Dankzij de overwinning op Manchester City plaatst Chelsea zich als groepshoofd voor het hoofdtoernooi van de komende editie van de Champions League. Dat gaat ten koste van Zenit. De Russen 'degraderen' naar pot 3. Daar later meer over. In dit artikel dus aandacht voor pot 2.

Real Madrid

De equipe van Zinedine Zidane deed in het afgelopen seizoen lang mee om de prijzen. In de laatste weken ging het echter mis voor de recordkampioen. In de halve finale van de Champions League moest Real Madrid zijn meerdere erkennen in Chelsea, terwijl de landstitel op de laatste speeldag van de competitie naar Atlético Madrid ging. Een flinke teleurstelling voor de Madrilenen. Zidane hield de eer aan zichzelf en kondigde afgelopen week zijn vertrek aan. Real Madrid moet dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, terwijl Sergio Ramos mogelijk transfervrij vertrekt. De club haalde in de persoon van David Alaba overigens wel al een nieuwe topverdediger in huis.

FC Barcelona

Ook de Catalanen gaan deze zomer mogelijk op zoek naar een nieuwe trainer. Hoewel FC Barcelona in tegenstelling tot Real Madrid wel een prijs pakte, heerst er bij president Joan Laporta ontevredenheid over het functioneren van Ronald Koeman, de huidige oefenmeester. Laporta stelt de Nederlander verantwoordelijk voor het uit handen geven van de landstitel. Evenals bij Real Madrid dreigt er op Camp Nou het vertrek van de sterspeler én aanvoerder. Lionel Messi heeft zijn handtekening namelijk nog niet onder een nieuw contract bij FC Barcelona gezet. Kortom, werk aan de winkel voor de nummer drie van Spanje in het afgelopen seizoen.

Juventus

Lille maakte een einde aan de hegemonie van Paris Saint-Germain, Atlético Madrid aan die van Real Madrid en FC Barcelona. Ook in Italië werd de landskampioen van haar troon gestoten. Juventus moest na negen opeenvolgende landstitels zijn meerdere erkennen in Inter Milan. Het verschil tussen de koploper en de Oude Dame bedroeg uiteindelijk dertien punten. Juventus, dat met Cristiano Ronaldo nog altijd over één van de beste voetballers ooit beschikt, eindigde op een teleurstellende vierde plek. De tegenvallende prestaties, ook in de Champions League, kostten Andrea Pirlo zijn baan. Met Massimiliano Allegri presenteerde Juventus een oude bekende als opvolger.

https://twitter.com/juventusfc/status/1398301821492502534?s=20
Paris Saint-Germain

Het regent topploegen in pot 2. Ook het rijke en grote Paris Saint-Germain plaatst zich namelijk niet als groepshoofd voor het hoofdtoernooi. Na drie opeenvolgende landstitels is de ploeg van Neymar en Kylian Mbappé door Lille van haar troon gestoten. Een klap die hard aankomt in Parijs, vooral omdat PSG er wederom niet in slaagde om de felbegeerde Champions League te veroveren. In de halve finale ging het mis tegen Manchester City. Komend seizoen wagen de Fransen een nieuwe poging. Momenteel is het echter de vraag met wie ze dat doen. Coach Mauricio Pochettino lijkt namelijk alweer te vertrekken, terwijl sterspeler Mbappé zijn in 2022 aflopende contract nog niet heeft verlengd.

Manchester United

De Engelsen hadden zichzelf afgelopen week enorm veel plezier kunnen doen. Bij winst van de Europa League had Manchester United zich verzekerd van een plek in pot 1. De finale tegen Villareal ging echter na strafschoppen verloren. Zo lijkt de nummer twee van Engeland zich wederom op te mogen maken voor een loodzware groep. In het afgelopen seizoen eindigde ze als derde in een groep met onder anderen Paris Saint-Germain en RB Leipzig. Goed nieuws voor Manchester United: PSG kan het in ieder geval niet loten.

https://twitter.com/ManUtd/status/1397680785776427013?s=20
Liverpool

De ploeg van Jurgen Klopp is maar wat blij dat het seizoen erop zit. In 2020 kroonde Liverpool zich nog voor de eerste keer sinds 1990 tot landskampioen, maar in het afgelopen seizoen vormde het eigenlijk geen moment een serieus gevaar voor Manchester City. Integendeel zelfs. Liverpool leek een lange tijd Champions League-voetbal mis te lopen. Op de laatste speeldag kwam het echter toch nog goed voor Klopp en co.

Sevilla

Het moet wel heel gek lopen, wil er na de winterstop geen enkele Spaanse ploeg meer actief zijn in de Champions League. Het Zuid-Europese land is met vijf ploegen namelijk sterk vertegenwoordigd in de groepsfase. Naast Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid en Villareal neemt ook Sevilla deel aan de komende editie van het miljardenbal. Sevilla completeert het Spaanse deelnemersveld in pot 2. De ploeg van Julen Lopetegui plaatste zich als nummer vier rechtstreeks voor het hoofdtoernooi. In het afgelopen seizoen werd ze in de achtste finales uitgeschakeld door Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund

Hoewel Club Brugge zich in het afgelopen seizoen graag had geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, kreeg het in de dubbele ontmoeting met Borussia Dortmund in de groepsfase de bevestiging dat het in die stage van het toernooi waarschijnlijk niet veel te zoeken had. De ploeg van Clement verloor namelijk twee keer kansloos van de Duitsers. De Duitse grootmacht reikte tot de kwartfinales, waarin het haar meerdere moest erkennen in Manchester City. In eigen land eindigde ze op grote afstand van landskampioen Bayern München, maar verzekerde ze zich wel van een startbewijs voor de Champions League.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand