Deze dingen vielen op tijdens Club-Anderlecht

Ruud Vormer in de thuiswedstrijd van Club tegen Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - MAY 02 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge battles for the ball with Amir Michael Murillo defender of Anderlecht during the Champions play-offs matchday 1 game between Club Brugge and Rsc Anderlecht on May 2, 2021 in Brugge, Belgium, 2/05/2021 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Door de overwinning van KRC Genk op Antwerp FC, kon Club Brugge zondagavond uitstekende zaken doen. Drie punten tegen Anderlecht en de champagne kon eigenlijk al koud gezet worden. Zover kwam het echter niet. De thuisploeg leek dankzij de openingstreffer van Noa Lang goed op weg, maar ze gaf Paars-Wit opnieuw de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Philippe Clement en zijn manschappen hadden graag met drie punten van het veld gestapt, maar uiteindelijk moeten ze blij zijn dat ze puntje overhielden aan het eerste duel in de Champions’ play-offs.

Clement wijzigt basiself op drie posities

Maar liefst vier basisspelers stonden op scherp voor de recente thuiswedstrijd tegen Royal Excelsior Mouscron. Odilon Kossounou, Clinton Mata, Eduard Sobol en Noa Lang moesten allemaal op hun tellen passen. Clement was echter bereid om het risico te nemen en besloot uiteindelijk om alleen Kossounou buiten zijn basiself te houden. Na nog geen tien minuten ging het al mis voor Mata. De Angolees incasseerde zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moest een streep zetten door de start van de Champions’ play-offs tegen Anderlecht.

Een hard gelag voor Club Brugge. Mata is namelijk ook dit seizoen een belangrijke kracht in het elftal van Clement. De coach koos, zoals verwacht, voor Ignace van der Brempt als zijn vervanger. Dat was niet de enige wijziging in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Moeskroen. Kossounou keerde terug in de basis, maar niet als verdediger. Hij begon op de positie van Mats Rits, die opvallend genoeg op de bank begon. Ook Stefano Denswil mocht starten. Hij kreeg van Clement de voorkeur boven Sobol. Het was dus duidelijk dat de coach meer defensieve zekerheid in zijn ploeg wilde bouwen.

Slordige start van de thuisploeg

Club Brugge begon met een recordvoorsprong aan de Champions’ play-offs. De strijd om de landstitel lijkt dus al zo goed als beslist. De koploper wilde echter nog niet op de zaken vooruit lopen en begon volgens Clement weer op nul. Door de zege van KRC Genk op Antwerp FC lag de druk bij Club Brugge. Clement en co kregen namelijk de kans om nog verder uit te lopen bij de achtervolgers. De eerste dreiging kwam echter van Anderlecht. Dat kwam vooral doordat de thuisploeg erg slordig aan het duel begon. Zo zat Brandon Mechele volledig mis bij een poging om Lukas Nmecha de bal te ontfutselen, terwijl Kossounou zomaar de bal in de voeten van een tegenstander speelde. Profiteren konden de bezoekers gelukkig niet, maar er werd wel wat meer scherpte gevraagd.

De slordige openingsfase duurde gelukkig niet heel lang. Integendeel zelfs. Club Brugge nam al snel het heft in handen. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden. Zo kon Bas Dost net niet inkoppen na een puike voorzet van Van der Brempt, terwijl Lang zijn eerste poging gekeerd zag worden door de debuterende Bas Verbruggen. Kort daarna zag Dost zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Club Brugge leek wakker geschud.

Kossounou zoekende op het middenveld

Zoals hierboven al vermeld, speelde niet Rits, maar Kossounou voor de verdediging. Opvallend, aangezien hij het hele seizoen al een belangrijke kracht is in de achterhoede. Dat betekent overigens niet dat de Ivoriaan helemaal geen ervaring had op de positie van Rits. In de thuiswedstrijd tegen KAA Gent, die met 0-1 verloren ging, speelde Kossounou al als nummer zes. Toen was Clement na afloop zeer lovend over zijn optreden. Vanavond ging het echter allemaal wat stroever. Dat begon bij een slordige pass in de voeten van Majeed Ashimeru. Kossounou bleef vervolgens zoekende en bij vlagen onzeker aan de bal. Dat zorgde er na een klein halfuur bijna voor dat Lukas Nmecha de bezoekers op voorsprong kon schieten. Gelukkig voor Club vloog zijn inzet over Mignolet en het doel. Na 37 minuten ging Kossounou op de bon. Heel gek was dat niet… Kort na de pauze werd hij vervangen door Rits.

Natuurlijk is het Lang

De eerste helft voldeed eigenlijk geen moment aan de verwachtingen. Dat het in de tweede helft een stuk beter moest, hoefde Clement zijn spelers niet twee keer uit te leggen. De boodschap kwam binnen, want vier minuten na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft was het al raak. De thuisploeg liet nog maar eens zien dat ze heel dodelijk kan zijn in de omschakeling. Via Vanaken en Dost belandde de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Lang, die de bal via de binnenkant van de paal achter de achttienjarige Verbruggen schoot. Een heerlijke start van de tweede helft! En natuurlijk was het Lang, hè… Drie weken geleden opende hij ook al de score in het Lotto Park.

De thuisploeg wankelt

Na de openingstreffer van Lang was Club Brugge heel dichtbij de 2-0. Denswil zijn kopbal belandde echter op de paal. Doodzonde, want een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een slordige pass van Denswil had dure gevolgen voor de thuisploeg. Nmecha raakte de bal niet eens overtuigend, maar schoof wel de gelijkmaker binnen. De huurling van Manchester City trof drie weken geleden ook al raak. Club Brugge was het na de 1-1 even kwijt. Dat resulteerde bijna in de 1-2. Gelukkig voor Clement en co zag Jakob Bruun Larsen zijn inzet op de paal belanden. Blauw-Zwart leek het duel na de goal van Lang in handen te hebben, maar evenals in Brussel, bleek daar niets van waar.

Club geeft het uit handen, maar knokt zich terug

De wedstrijd van vandaag toonde heel veel gelijkenissen met die van drie weken geleden in Brussel. In de eerste helft konden beide ploegen weinig potten breken, terwijl het in de tweede helft een stuk aangenamer werd om naar te kijken. Evenals in Brussel schoot Lang Club Brugge op voorsprong. De thuisploeg leek door te drukken, maar slordigheden in de defensie zorgden ervoor dat Anderlecht terug kon komen in de wedstrijd. Nmecha maakte in Brussel de gelijkmaker en herhaalde dat kunsttukje op Jan Breydel. Het werd vervolgens van kwaad tot erger voor Club, want Bruun Larsen krulde een vrije trap op fraaie wijze in het doel. Het leek opnieuw mis te gaan voor Clement en co, maar gelukkig bezorgde Dost zijn ploeg alsnog een punt.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws