Degryse uiterst kritisch: ”Keuze was zeker niet geslaagd”

Marc Degryse als analist bij een wedstrijd van Club Brugge
Foto: ©Blue Army

Club Brugge was om meerdere redenen gemotiveerd om de thuiswedstrijd tegen Anderlecht ten koste van alles te winnen. Niet alleen om goed van start te gaan in de Champions’ play-offs, maar ook om de recente nederlaag in Brugge recht te zetten. Daarnaast konden Philippe Clement en zijn manschappen door de misstap van Antwerp FC een flinke voorschot op de landstitel nemen. Ze kwamen echter niet al te best voor de dag tegen Anderlecht. Dat zag ook Marc Degryse. De oud-speler van Club en Paars-Wit is kritisch op het optreden van de koploper én Clement.

Er stond in de eerste weken van het nieuwe kalenderjaar geen maat op Club Brugge. De ploeg boekte de ene na de andere zege, terwijl de achtervolgers heel wat steken lieten vallen. Blauw-Zwart veroverde in de eerste elf duels na de winterstop liefst 31 punten. Alleen van Charleroi werd niet gewonnen. Sinds het gelijkspel op bezoek bij de Zebra’s loopt het echter allemaal wat stroever bij Club Brugge, alhoewel KAA Gent nog met ruime cijfers aan de kant werd gezet. Tegen Antwerp FC en Anderlecht ging de ploeg van Clement echter onderuit.

Desondanks begon Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions’ play-offs. Die blijft intact, alhoewel het er eigenlijk tien hadden moeten zijn. Clement en co mogen volgens Degryse echter blij zijn dat ze niet met nul punten van het veld stapten. ”Club is met de schrik vrijgekomen. Anderlecht kwam over de hele wedstrijd gezien beter voor de dag dan Club Brugge. Het is dus zeker geen gestolen punt”, vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. ”Club was enkel 10 à 15 minuten na de rust echt goed onder impuls van Dost en vooral Lang.”

Niet meer zo dominant

Hoewel de koploper al een aantal weken onder haar niveau speelt, verwacht Degryse niet dat ze de riante voorsprong uit handen gaat geven. Ze zal in de komende wedstrijden echter wel uit een ander vaatje moeten tappen, vertelt de analist. ”Club is niet meer zo dominant als kort na nieuwjaar, toen ze iedereen wegdrukten. Vanaken en Vormer zijn niet meer zo dominant, Lang teert vooral op flitsen en er waren ook wat vreemde keuzes van Clement. Zo was de keuze voor Kossounou op de ‘zes’ niet geslaagd. Club zal weer een niveau hoger moeten schakelen en krijgt daar vrijdag in Genk een serieuze test voor.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws