De Ketelaere blikt vooruit: ”Dat weten ze hier ook hoor”

Philippe Clement en Charles de Ketelaere tijdens Antwerp-Club Brugge
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Philippe clement head coach of FCB and Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Charles de Ketelaere blonk afgelopen donderdag op Anderlecht uit als centrumspits. Hij leverde beide assists voor de doelpunten van Hans Vanaken. Ook in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk speelde hij in het centrum. De Ketelaere was opnieuw één van de betere bij Club Brugge. Na afloop van het laatste duel van dit seizoen blikte hij alvast kort vooruit. ”Ik zou graag een iets centralere positie krijgen.”

De Ketelaere bewijst zich dit seizoen als multifunctionele speler. Of hij nou als vleugenaanvaller, middenvelder, centrumspits of linksback speelt, hij haalt eigenlijk altijd wel een goed niveau. In de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft stond de Belofte van het Jaar in de punt van de aanval. Die positie vulde hij zeer naar behoren in. Dat was Philippe Clement blijkbaar nog niet vergeten. In de laatste twee duels van dit seizoen kreeg De Ketelaere namelijk de voorkeur boven Bas Dost als centrumspits.

Met twee assists had hij een groot aandeel in het punt dat Club Brugge de zeventiende landstitel in de clubhistorie opleverde. De Ketelaere zijn optreden smaakte naar meer. Zondagavond kreeg hij tegen KRC Genk dus opnieuw de voorkeur boven Dost. Hoewel De Ketelaere ditmaal niet betrokken was bij een doelpunt, stelde hij opnieuw niet de teleur. Hij hoopt met ingang van volgend seizoen vaker vanuit het centrum te mogen spelen. ”Ik denk dat ik mijn ambities niet onder stoelen of banken moet steken. Ik zou graag een iets centralere positie krijgen”, vertelde hij na afloop aan Eleven Sports.

De Ketelaere is van mening dat hij daar beter tot zijn recht komt. ”Dat ik dat vandaag bewezen heb? Ze weten dat hier ook hoor”, besloot hij.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws