De Brugse geruchtenmolen draait al op volle toeren

Vincent Mannaert CEO van Club Brugge
DIEGEM, BELGIUM - JULY 07 : Vincent Mannaert, general manager of Club Brugge during his arrival at the Crowne Plaza Hotel before the meeting of the Pro League on July 7, 2020 in Diegem, Belgium, 07/07/2020. ( Photo by Lucas Castel / Photonews
© Lucas Castel/Photo News

Met een recordvoorsprong van acht punten leek de landstitel een formaliteit voor Club Brugge. We zijn inmiddels twee speeldagen verder en daar is niets van waar. Het verschil is geslonken tot vijf punten, dus we kunnen nog een spannend slotstuk van de play-offs verwachten. Op de achtergrond begint de Brugse geruchtenmolen alvast warm te draaien voor wat zonder twijfel een interessante transferzomer wordt. Hierbij een overzicht van een aantal opvallende geruchten.

KRC Genk verzekerde zich op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie van een ticket voor de Champions’ play-offs. Op de laatste speeldag stond enkel nog de tweede plek op het spel. In de uitwedstrijd tegen Antwerp FC leek Genk die te grijpen, ware het niet dat de Antwerpenaren in extremis een 1-2 achterstand ombogen in een 3-2 overwinning. Inmiddels is niet Antwerp FC, maar Genk de nummer twee. Dat heeft de ploeg van John van den Brom onder meer te danken aan de 3-0 overwinning op Club Brugge.

Zuid-Amerika

Ook buiten de lijnen gaat Genk naar verluidt de strijd aan met Club Brugge. Volgens Globo zouden de nummers één en twee namelijk azen op de handtekening van Rodrigo Muniz. De 20-jarige aanvaller is momenteel actief voor Flamengo. Genk zou naar verluidt al een voorstel hebben gedaan. Jornal O Dia meldt dat de nummer twee van België een bod van in totaal vijf miljoen heeft neergelegd bij de Braziliaanse topclub. Flamengo zou naar verluidt wel mee willen werken aan een vertrek van Muniz, maar aast wel op vijftig procent van de transferrechten.

We blijven nog even op de Zuid-Amerikaanse markt, want volgens het programma El Vbar van het radiostation Caracol heeft Club Brugge zich bij Atlético Nacional gemeld voor Yerson Mosquera. Details van de aanbieding worden overigens niet bekendgemaakt. Bij Atlético Nacional stonden in het verleden Daniel Muñoz en Carlos Cuesta onder contract. Beiden zijn inmiddels actief voor Genk en kwamen afgelopen vrijdag nog in actie tegen Blauw-Zwart.

Serieuze concurrentie

Een andere naam die de laatste tijd in verband wordt gebracht met een vertrek naar Club Brugge, is die van Kamaldeen Sulemana. Het is geen geheim dat de koploper van België op zoek is naar een nieuwe flankspeler. De dribbelaar van Nordsjaelland heeft de clubs echter voor het uitkiezen. Zo zou niet alleen Manchester United hem op de korrel hebben, maar is ook Ajax serieus in de markt voor de negentienjarige Ghanees. De belangstelling van Ajax kwam afgelopen winter al naar buiten, maar toen sloegen de Amsterdammers nog niet toe.

De kans is groot dat ze dat deze zomer wel doen. Evenals Club Brugge is de landskampioen van Nederland op zoek naar versterking voor de flanken. Ajax deed afgelopen zomer ook al zaken met Nordsjaelland. Toen betaalde het negen miljoen euro voor Mohammed Kudus. Sulemana moet de Deense club naar verluidt nog meer opleveren. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde vooralsnog op slechts drie miljoen euro, maar met de vele kapers op de kust, zal de Deense topclub hem zeker niet voor een appel en een ei laten gaan.

Grieks goudhaantje

Wie ook nog altijd op het verlanglijstje staat, is Christos Tzolis. De Griek werd in januari al in verband gebracht met Club Brugge, maar toen was de vraagprijs van tien miljoen euro de Belgen iets te gortig. Zijn marktwaarde is er gaandeweg dit seizoen niet minder op geworden, dus Blauw-Zwart zal ongetwijfeld diep in de buidel moeten tasten. Het heeft echter een belangrijke troef in handen, namelijk Michael Krmencik. De Tsjech speelt momenteel op huurbasis bij PAOK, de huidige werkgever van Tzolis. Krmencik zou naar verluidt wel openstaan voor een langer verblijf in Griekenland. Eén plus één is…

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws