Club put vertrouwen uit eerdere ontmoetingen met Genk

Youssouph Badji viert zijn winnende tegen KRC Genk
© Peter De Voecht/Photo News

De start van de Champions’ play-offs mocht er zeker zijn. Zo maakten Antwerp FC en KRC Genk er vrijdagavond al een spektakelstuk van en deden Blauw-Zwart en Anderlecht dat later in het weekend (bijna) dunnetjes over. De koploper vergat echter volop te profiteren van de misstap van Antwerp FC. Bij een overwinning op Paars-Wit had ze de voorsprong op nummer twee KRC Genk vergroot tot tien punten. Zover kwam het dus niet. Vrijdagavond gaan Philippe Clement en zijn manschappen op bezoek bij de Genkies. Ze stonden dit seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar.

Club Brugge is gewaarschuwd voor vrijdagavond. KRC Genk zit namelijk op een roze wolk. Ruim een week geleden, toen Blauw-Zwart geen verplichtingen had, stond de ploeg van John van den Brom tegenover Standard in de finale van de Beker van België. Het werd in de slotminuten van het duel nog spannend, maar de eindzege van Genk kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Van den Brom en zijn manschappen zegevierden met 1-2 en konden dus met veel vertrouwen toewerken naar de start van de Champions’ play-offs.

Die stond afgelopen vrijdag op het programma. De tegenstander was Antwerp FC, dat een dramatische week achter de rug had. Genk deed er nog een schepje bovenop. Hoewel Antwerp FC in de eerste fase na rust een 0-1 achterstand rechtzette, trok de ploeg van Van den Brom aan het langste eind. Dankzij de 2-3 zege, Theo Bongonda maakte vlak voor tijd de winnende, passeerde Genk zowel Anderlecht als Antwerp FC in het klassement. Vrijdagavond krijgt de nummer twee dus bezoek van Club Brugge. De koploper was dit seizoen al twee keer te sterk voor Genk.

30 augustus 2020, KRC Genk-Club Brugge (1-2)

Blauw-Zwart stak in het afgelopen seizoen met kop en schouders boven de rest uit. Na 29 speelronden bedroeg de voorsprong op nummer twee KAA Gent vijftien punten. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de Pro League Club Brugge alsnog kroonde tot landskampioen. De start van dit seizoen was echter niet om over naar huis te schrijven. Clement en co veroverden slechts drie punten in de eerste drie competitieduels. Er werd verloren van Charleroi en promovendus Beerschot.

Met vijf punten ging Genk overigens niet heel veel beter van start. Op de vierde speeldag stonden beide ploegen tegenover elkaar in de Luminus Arena. Het duel stevende een lange tijd af op een gelijkspel, totdat Youssouph Badji zijn moment of shine greep…

24 januari 2021, Club Brugge-KRC Genk (3-2)

In tegenstelling tot vorig jaar leken we ons dit seizoen op te kunnen maken voor een spannende titelstrijd. De onderlinge verschillen in de top waren in de eerste seizoenshelft namelijk erg klein. Bij ingang van de winterstop bedroeg het verschil tussen koploper Club Brugge en nummer twee Genk vier punten. Na het inhaalduel van Genk met Eupen zag Blauw-Zwart de voorsprong zelfs slinken tot slechts één puntje.

De topper tussen beide ploegen op 24 januari stond met rood omcirkeld in de agenda’s. In de aanloop naar dat duel liet Genk echter een aantal steken vallen, waardoor de achterstand op Club nog voorafgaand aan de aftrap al negen punten bedroeg. Dat werden er na negentig minuten twaalf. Niet Noa Lang, Bas Dost of Hans Vanaken, maar een verdediger was de matchwinner.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws