Club maakt ook indruk bij de buren: ”Wat vet zeg”

Een dolblije Ruud Vormer tegen Anderlecht in 2019
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 4 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates during the Jupiler Pro League Play - Off 1 match between RSC Anderlecht and Club Brugge on April 04, 2019 in Brussels, Belgium, 4/04/2019 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews
© Nico Vereecken/Photo News

Dankzij de overwinning op Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie, begon Club Brugge met een voorsprong van acht punten aan de Champions’ play-offs. Zondag kregen Philippe Clement en zijn manschappen al de kans om die te vergroten tot punten. Zover kwam het echter niet. In de thuiswedstrijd tegen Anderlecht kwam Blauw-Zwart vooral in de eerste helft heel matig voor de dag. Dat leverde dan wel weer fraaie beelden op vanuit de kleedkamer. De eerste aflevering van We Never Walk Alone van dit seizoen maakte veel indruk. Ook in Nederland vielen de mensen van hun stoel. ”Fantastisch. Die beleving ook.”

Met Club Brugge, Antwerp FC, Anderlecht en KRC Genk als deelnemende ploegen, waren de verwachtingen voor de Champions’ play-offs hooggespannen. De eerste speeldag mocht er in ieder geval zijn. Vrijdagavond lieten Antwerp FC en KRC Genk er geen gras over groeien en maakten ze er met vijf doelpunten direct een spektakel van. Twee dagen later deden Club Brugge en Anderlecht dat (bijna) dunnetjes over, waarbij het venijn hem vooral in de staart zat. Blauw-Zwart had de ontmoeting met zijn rivaal uiteraard graag winnend afgesloten. Niet alleen om zich te revancheren voor de recente nederlaag in Brussel, maar ook om volop te profiteren van de misstap van Antwerp FC.

Ongeziene passie

De Antwerpenaren begonnen de Champions’ play-offs als eerste achtervolger van Club Brugge. Ze kenden echter een desastreuze aanloop naar de openingswedstrijd tegen KRC Genk. De week begon met de transferperikelen rond Lior Refaelov. Hij verruilt Antwerp FC na afloop van dit seizoen transfervrij voor Anderlecht. Vervolgens werd de sportief directeur opgepakt. Daar bleef het niet bij, want op de vooravond van het thuisduel met KRC Genk maakte Antwerp FC bekend dat het geen beroep meer doet op Refaelov. Dat leidde weer tot verbaasde reacties in de kleedkamer. Tot overmaat van ramp werd er dus ook nog verloren van de Genkies.

Door de nederlaag van Antwerp FC kon Club Brugge uitstekende zaken doen tegen Anderlecht. Bij een overwinning had het de voorsprong op nummer twee Genk vergroot tot tien punten. Daarmee zou er een flinke voorschot op de landstitel genomen worden. In de eerste helft leek het er echter op dat Club Brugge de titelstrijd liever nog een paar wedstrijden spannend houdt. Het optreden van de koploper was niet om over naar huis te schrijven. Ruben Van Bockstael legde de woede van aanvoerder Ruud Vormer vast op camera. ”Ongeziene passie die ik gisteren tijdens de rust in de Brugse kleedkamer filmde”, zei Van Bockstael zelf op Twitter. De eerste aflevering van We Never Walk Alone van dit seizoen werd volop gedeeld.

”Alsof je een speelfilm kijkt, op z’n Amerikaans”

De reacties stroomden dan ook binnen. Dus ook uit Nederland. ”Deze video’s van Club Brugge zijn ongeëvenaard. Zo belachelijk goed gemaakt”, klonk het namens Neal Petersen van FC Afkicken. Onder zijn post gingen de Nederlandse twitteraars flink los. Een overzicht van de mooiste reacties:

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws