Club kan borst natmaken bij loting Champions League

Club Brugge verliest van Dortmund
Club Brugge verliest van Dortmund Foto: © ©Jan De Meuleneir / Photo News

De ontlading en blijdschap was enorm bij Club Brugge na het binnenhalen van de landstitel. Niet alleen omdat de beslissing zo niet pas op de laatste speeldag zou vallen, maar ook omdat met de eerste plek het startbewijs voor de groepsfase van de Champions League binnen is. Blauw-Zwart zal ongetwijfeld opnieuw de ambitie hebben om te overwinteren in het miljardenbal. Dat wordt echter een klus van jewelste.

Club Brugge trof het in de voorgaande seizoenen niet echt met de loting voor de groepsfase van de Champions League. Nadat de ploeg het in het najaar van 2018 moest opnemen tegen Atlético Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco, waren in het eerste seizoen van Philippe Clement Paris Saint-Germain, Real Madrid en Galatasaray de tegenstanders. In beide seizoenen bleek de derde plek het hoogst haalbare. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch, als je alleen al kijkt naar het verschil in kapitaal dat op het veld staat.

In het afgelopen najaar maakten Clement en co zich dan ook opnieuw op voor een pittige loting. Uit de koker rolden Zenit, Borussia Dortmund en Lazio als tegenstanders. Geen makkelijke loting, maar wel één met perspectief. Althans, dat was de eerste reactie vanuit de spelersgroep. Daar bleek niets aan gelogen. Club Brugge deed tot en met de laatste speeldag mee om een ticket voor de achtste finales van de Champions League. Uiteindelijk kwam de ploeg van Clement één doelpunt tekort.

Fraaie tegenstanders

Volgend seizoen zullen Clement, mocht hij blijven, en zijn spelers een nieuwe poging wagen. Het gelijkspel op Anderlecht leverde namelijk niet alleen de landstitel, maar ook een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League op. Voor spelers zoals Noa Lang, Charles de Ketelaere en Odilon Kossounou is dat laatste misschien een belangrijke reden om toch nog een jaartje te blijven. Zeker als ze weten welke fraaie tegenstanders mogelijk uit de koker zullen rollen.

Let op: onderstaand is de voorlopige potindeling, enkel en alleen gebaseerd op de huidige coëfficiëntenlijst. Club Brugge weet in ieder geval dat het, evenals in de afgelopen jaren, in pot 4 terecht zal komen. Ja, een groep met Bayern München, FC Barcelona en Ajax zou dus mogelijk kunnen zijn.

https://twitter.com/MichelFCBerix/status/1397086921575354369?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand