Club is klaar voor Anderlecht: ”Veel honger in de groep”

Club Brugge viert een treffer tegen KAA Gent
GENT, BELGIUM - MARCH 15 : Bas Dost forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with Hans Vanaken midfielder of Club Brugge and Ruud Vormer midfielder of Club Brugge uring the Jupiler Pro League match between KAA Gent and Club Brugge at the Ghelamco Arena on March 15, 2021 in Gent, Belgium , 15/03/2021 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photo News )
© Gvg/Photo News

Mocht KRC Genk morgenavond niet winnen van Antwerp FC, is Club Brugge nog voor de aftrap tegen Anderlecht al landskampioen. Ook in dat geval wil de ploeg van Philippe Clement ‘gewoon’ zegevierden op bezoek bij de aartsrivaal. Met de motivatie zit het in ieder geval wel goed. ”Er is gretig getraind geweest.”

Na de late ontsnapping van KRC Genk tegen Anderlecht, wist Club Brugge wat het te doen stond zondagavond: winnen van Antwerp FC. De voorsprong op Genk was geslonken tot twee punten, dus de druk stond er flink op. Hoewel Clement na afloop beweerde dat de druk niet groter was dan normaal, was de opluchting bij alles en iedereen wat Club Brugge is merkbaar. Het ging weliswaar niet van harte tegen Antwerp FC, maar dankzij de zege hebben Clement en co de landstitel voor het grijpen.

De aanloop naar het duel op Anderlecht biedt in ieder geval vertrouwen. ”Er is gretig getraind geweest. Ik voel veel honger in de groep, een goeie sfeer. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijd. We gaan ook naar Anderlecht om die te winnen”, vertelde Clement woensdagmiddag tijdens zijn persconferentie. Mocht Genk winnen van Antwerp FC, moet Club Brugge minimaal gelijkspelen om donderdagavond al kampioen te spelen. Winnen de Limburgers niet, is Blauw-Zwart tijdens de warming-up al landskampioen.

Het duel tussen Genk en de Great Old begint namelijk om 18.30 uur. ”Ik ga de andere match niet volgen. Dat scenario kan elk moment draaien”, aldus Clement. ”Al m’n energie gaat naar onze ploeg. Na de wedstrijd zal ik het uiteraard wel horen en de spelers ook. Maar dat mag ook geen invloed hebben op onze wedstrijd.” We kunnen dus een tot op het bot gemotiveerd Club Brugge verwachten. Dat belooft veel goeds…

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws