Club heeft Grieks wonderkind nog niet uit het hoofd gezet

Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge
Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge Foto: © Sebastien Smets/Photo News

Dat Club Brugge een interessante transferzomer tegemoet gaat, staat vast. Nog meer dan in de afgelopen jaren is het de vraag of de koploper van België erin slaagt om haar sterkhouders te behouden. Daarnaast wil Blauw-Zwart zich graag verder versterken, waardoor het ook in Europa goed voor de dag kan komen. In de zoektocht naar versterking voor de flanken, komt het zeer waarschijnlijk opnieuw uit bij Christos Tzolis van PAOK.

Door het plotse vertrek van Krépin Diatta naar AS Monaco, moest Club Brugge in januari hals over kop op zoek naar een vervanger. Meerdere namen kwamen voorbij in de wandelgangen. Fernando Pellistri, Edmílson Junior, Jaden Philogene-Bidace, maar ook Christos Tzolis. Van laatstgenoemde had Club Brugge de hoogste pet op. Er was echter één probleem: PAOK wilde hem niet voor een appel en een ei laten gaan.

Sterker nog, de Grieken weten dat ze met Tzolis goud in handen hebben. Zo zou de Europese top hem ook al op de korrel hebben. In januari wilde Club Brugge nog niet (heel) ver gaan voor de negentienjarige aanvaller, maar deze zomer zijn die plannen er naar verluidt wel. Zo zou de koploper van België op het punt staan om een nieuw bod uit te brengen op de smaakmaker van PAOK. Althans, dat schrijft de Griekse journalist Giannis Chorianopoulos van Sportime.

https://twitter.com/choria80/status/1389879547953287175?s=20

Krmencik

Details over de aanbieding van Club Brugge zijn nog niet bekend. Transfermarkt schat Tzolis zijn marktwaarde in op tien miljoen euro, dus geïnteresseerden zullen diep in de buidel moeten tasten. Blauw-Zwart heeft echter een troef in handen. Michael Krmencik komt momenteel op huurbasis uit voor PAOK. Wellicht dat de Grieken oren hebben naar een definitieve transfer, waardoor Club Brugge de vraagprijs voor Tzolis ietwat kan drukken. Dit seizoen scoorde de Griekse international al zestien keer in alle competities. Daarnaast gaf hij ook nog eens tien assists.

Dat de regerend en mogelijk aanstaand landskampioen van België een nieuwe buitenspeler nodig heeft, is wel duidelijk. Ze neemt na dit seizoen mogelijk afscheid van Tahith Chong, terwijl Noa Lang en Charles de Ketelaere in de belangstelling staan van buitenlandse clubs. Het is dus nog maar de vraag of zij met ingang van komend seizoen nog op Jan Breydel spelen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand