Club brengt fans in de sfeer voor mogelijk kampioensduel

Club Brugge viert de zege tegen Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 : Clinton Mata defender of Club Brugge and Ruud Vormer midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Hoewel Club Brugge met slechts twee op negen niet goed aan de Champions’ play-offs is begonnen, kan het de landstitel al ruiken. Mocht KRC Genk vanavond niet winnen van Anderlecht, kan het morgenavond al zover zijn voor Philippe Clement en zijn manschappen. Dat moet dan gebeuren tegen Antwerp FC. Vandaag precies vijf jaar geleden was er een heus volksfeest gaande in Brugge. Blauw-Zwart versloeg rivaal Anderlecht met 4-0 en veroverde daardoor de veertiende landstitel in de clubhistorie.

Er stond in de eerste maanden van dit kalenderjaar geen maat op Club Brugge. De ploeg van Philippe Clement liep ruim weg bij de concurrentie en stevende in rap tempo af op een nieuwe landstitel. In de laatste weken van de reguliere weken kwam er klad er echter een beetje in te zitten. Desondanks begonnen Clement en co met een recordvoorsprong van acht punten aan de play-offs.

Niets leek een nieuwe landstitel nog in de weg te kunnen staan. Op de eerste speeldag konden Clement en co al een reuzenstap zetten richting de zeventiende landstitel in de clubgeschiedenis. Antwerp FC verloor van KRC Genk, waardoor Blauw-Zwart de voorsprong op nummer twee Genk kon vergroten tot tien punten. De koploper kwam op eigen veld echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Anderlecht.

Club Brugge liep weliswaar een puntje uit op Genk, maar de zorgen namen toe. Het spel van de ploeg van Clement is al weken ondermaats. Vijf dagen na de remise tegen Anderlecht speelde Club een redelijke eerste helft op Genk, maar stortte het in de tweede helft volledig in elkaar. Paul Onuachu schoot de thuisploeg op 1-0. Die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven. Ze dropen uiteindelijk met 3-0 nederlaag af. Club zag de voorsprong op Genk slinken tot vijf punten. Kregen we dan toch nog een spannende titelstrijd?

Afhankelijk van Vincent Kompany en co

Nee, zover lijkt het niet meer te komen. Genk vergat van de week op twee punten van Club Brugge te komen, waardoor het dit weekend al feest kan zijn voor de koploper. Ze is echter wel afhankelijk van het resultaat bij Anderlecht-Genk. Slaagt de ploeg van John van den Brom er opnieuw niet in om te winnen van Paars-Wit, kan Blauw-Zwart de champagne koud zetten. Tegen Antwerp FC moet het dan de zeventiende landstitel over de streep trekken.

Vandaag vijf jaar geleden lukte dat in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Dat was het eerste landskampioenschap sinds 2005. Het Twitter-account van Club deelt mooie beelden om alvast in de sfeer te komen voor het mogelijke kampioensduel met Antwerp.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws