Clement roept 22 namen op voor mogelijk kampioensduel

Philippe Clement tijdens het bezoek aan Antwerp FC
ANVERS, BELGIUM - MAY 13 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League Champions Play-Off match between Antwerp FC and Club Brugge KV on May 13, 2021 in Antwerpen, Belgium, 13/05/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Philippe Clement werkt met een zo goed als volledig fitte selectie toe naar de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC. De oefenmeester kan alleen geen beroep doen op Federico Ricca en Nabil Dirar. Zowel de Uruguayaan als de Marokkaan komt dit seizoen overigens niet meer in actie. Eerstgenoemde staat al een kleine maand buitenspel, terwijl Dirar, de huurling van Fenerbahçe, zich afgelopen week in de ziekenboeg voegde.

Dirar keerde in januari terug op Jan Breydel. De flankspeler vertrok in januari 2012 bij Club Brugge. Hij verruilde de Belgische topclub voor AS Monaco. Daar werd hij onder meer landskampioen van Frankrijk. De afgelopen seizoenen kwam hij uit voor Fenerbahçe. In Turkije belandde hij vorig jaar op een zijspoor. Afgelopen winter keerde hij dus terug bij Blauw-Zwart. De koploper van België was op zoek naar een stand-in van Clinton Mata.

Dirar zijn tweede periode in het shirt van Club Brugge is echter geen succes gebleken. Hij kwam in de afgelopen maanden slechts vijf keer in actie. Twee keer in de Europa League, toen Blauw-Zwart het slachtoffer was van een coronauitbraak. Clement vertelde bij de terugkeer van Dirar dat Club Brugge en de speler na afloop van dit seizoen in gesprek zouden gaan over een langer verblijf. Zijn toekomst ligt echter niet op Jan Breydel. Door zijn blessure heeft hij zijn laatste wedstrijd voor FCB al gespeeld.

Vanaken

Of dat ook voor Ricca geldt, moet nog blijken. Dit seizoen komt hij in ieder geval niet meer in actie. De verdediger liep in de aanloop naar de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Moeskroen een hielblessure op. Ricca zicht al op het nieuwe seizoen. Ricca en Dirar zijn de enige afwezigen. Voor de rest heeft Clement een fitte selectie tot zijn beschikking. Ook geen schorsingen, alhoewel Hans Vanaken op scherp staat. Het is echter de verwachting dat hij zondagavond ‘gewoon’ weer aan de aftrap staat.

Club Brugge speelt tegen Antwerp FC mogelijk zijn kampioenswedstrijd. De koploper is nog wel afhankelijk van het resultaat bij Anderlecht-KRC Genk. Mocht Genk verliezen in Brussel, volstaat voor Clement en co een gelijkspel om de zeventiende landstitel in de clubhistorie binnen te halen. Spelen Anderlecht en Genk gelijk, moet Club Brugge winnen om morgenavond al kampioen te spelen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws