Clement kiest voor Kossounou op het middenveld

Philippe Clement coacht zijn ploeg tegen KV Kortrijk
KORTRIJK, BELGIUM - APRIL 03 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Kv Kortrijk and Club Brugge on April 03, 2021 in Kortrijk, Belgium, 03/04/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

De Champions’ play-offs ging vrijdagavond eindelijk van start. Op de Bosuil lieten Antwerp FC en KRC Genk er geen gras over groeien. De ploegen maakten er een spektakel van, resulterend in een late zege voor de ploeg van John van den Brom. Daardoor kan Club Brugge vanavond tegen Anderlecht uitstekende zaken doen. Dat hoopt Philippe Clement te bewerkstelligen met Ignace van der Brempt als vervanger van de geschorste Clinton Mata. Daarnaast speelt Odilon Kossounou op de plek van Mats Rits.

Hoewel er voor Club Brugge op de laatste speeldag van de reguliere competitie niet heel veel op het spel stond, wilde het dolgraag winnen van Royal Excelsior Mouscron. Blauw-Zwart wil uiteraard elke wedstrijd winnen, maar na de nederlaag tegen Anderlecht had het natuurlijk wat recht te zetten. In de aanloop naar het thuisduel met Moeskroen moest Clement echter een aantal lastige beslissingen nemen. Niet alleen mistte hij Youssouph Badji, Éder Balanta en Federico Ricca wegens blessures. Ook stonden er maar liefst vier basisspelers op scherp.

Clinton Mata, Odilon Kossounou, Eduard Sobol en Noa Lang konden zich allemaal geen gele kaart veroorloven. Anders zouden ze de topper tegen Anderlecht moeten missen. Clement besloot uiteindelijk om alleen Kossounou buiten zijn basiself te houden. De Ivoriaan zag lijdzaam toe hoe Mata na nog geen tien minuten tegen een gele kaart aanliep. Daardoor mist hij dus de topper van vanavond. Hij wordt, zoals verwacht, vervangen door Van der Brempt. Kossounou keert terug in de basis, maar opvallend genoeg niet als verdediger. Hij speelt namelijk op de plek van Mats Rits.

Wijziging op links

Dat betekent dat Matej Mitrovic zijn basisplaats behoudt. Ook Stefano Denswil begint. De Nederlander krijgt de voorkeur boven Sobol. Voor de rest heeft Clement geen verrassingen in petto. Met onderstaande elf hoopt hij nummer twee KRC Genk op een achterstand van tien punten te zetten. Dan moet er uiteraard worden gewonnen van Anderlecht. Drie weken geleden ging het nog mis tegen de rivaal, dus Blauw-Zwart is gewaarschuwd.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws