Antwerp FC krijgt late domper te verwerken in Brussel

Mats Rits tijdens het bezoek van Club aan Antwerp FC
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13: Martin Hongla of Royal Antwerp FC, Mats Rits of Club Brugge during the Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuil Stadium on december 13, 2020 in Antwerp, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Martin Hongla, Mats Rits
© Jeroen Meuwsen /Orange Pictures/Photo News

Hoewel het in de laatste weken van de reguliere competitie nog misging tegen Antwerp FC en Anderlecht, begon Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions’ play-offs. Na de 2-2 tegen Paars-Wit en een pijnlijke nederlaag op bezoek bij KRC Genk, bedraagt het verschil tussen de koploper en de nummer twee echter nog maar vijf punten. Donderdagavond moeten Philippe Clement en zijn manschappen opnieuw aan de bak. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Antwerp FC. De Great Old deed zich zaterdagavond in Brussel flink tekort.

Ja, de situatie op Jan Breydel is dit seizoen weleens beter geweest. Een week geleden leek de landstitel voor Club Brugge een formaliteit. Na twee speeldagen in de Champions’ play-offs lijken we ons echter toch op te moeten maken voor een spannende slotfase van dit seizoen. Blauw-Zwart speelde gelijk tegen Anderlecht en verloor met pijnlijke cijfers op Genk, waardoor de voorsprong op de nummer twee met drie punten is geslonken.

De druk staat er dus flink op bij Club Brugge, dat donderdagavond ten koste van alles moet zien te winnen van Antwerp FC. Anders komt de tweede opeenvolgende landstitel nog serieus op het spel te staan. Ook Antwerp FC bevond zich in de afgelopen weken niet bepaald op een roze wolk. Wat te denken van de transferperikelen rond Lior Refaelov, die na afloop van dit seizoen transfervrij vertrekt naar Anderlecht. Het bracht nogal wat te weeg op de Bosuil.

Mbokani

Refaelov traint inmiddels niet meer mee bij Antwerp FC. De oud-speler van Club Brugge keek zeer waarschijnlijk vanuit zijn huiskamer naar de ontmoeting tussen zijn toekomstige ploeg en de Great Old. Na een saaie eerste helft kwam het duel na rust eindelijk los. Dieumerci Mbokani profiteerde dankbaar van een enorme blunder van Anderlecht-verdediger Elias Cobbaut. De spits schoot de bezoekers op voorsprong. Heel lang konden ze daar echter niet van genieten.

Yari Verschaeren bracht de thuisploeg nog geen tien minuten later op gelijke hoogte. Op het uur leek Mbokani de bezoekers met zijn tweede van de avond opnieuw op voorsprong te schieten. De VAR stak er echter een stokje voor. Voorafgaand aan het doelpunt was er buitenspel van Mbokani, dus ging het Antwerps feestje niet door. De spits van Antwerp FC was sowieso volop aanwezig. Met nog twintig minuten op de klok dwong hij Anderlecht-doelman Bart Verbruggen na een gevaarlijke kopbal tot een knappe redding.

Het tweede doelpunt van Antwerp FC leek vanavond niet te mogen vallen. Tien minuten voor tijd keurde de VAR wederom een treffer af. Opnieuw was er sprake van buitenspel. Een paar minuten later was het dan toch raak voor Mbokani. Hij benutte een strafschop en schoot zijn ploeg op voorsprong. De bezoekers leken de drie punten in handen te hebben, ware het niet dat Anderlecht via Matt Miazga alsnog op gelijke hoogte kwam. In extremis kopte de verdediger zijn ploeg naar een punt.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws