Antwerp FC kan Club al voor topper in Brussel verblijden

Ruud Vormer en Clinton Mata vieren een treffer tijdens Club Brugge-Standard
BRUGES, BELGIUM - JANUARY 31: Ruud Vormer of Club Brugge, Clinton Mata of Club Brugge celebrating the third goal of their team during the Pro League match between Club Brugge and Standard Luik at Jan Breydel Stadium on January 31, 2021 in Bruges, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Photo News

Na de late ontsnapping van KRC Genk tegen Anderlecht stond de druk er flink op bij Club Brugge voor het thuisduel met Antwerp FC. Dat moest ten koste van alles resulteren in een overwinning voor de koploper. Hoewel het niet van harte ging, zegevierden Philippe Clement en co met 2-1. Daardoor vergrootten ze hun voorsprong op Genk tot vijf punten. Een puntje op Anderlecht volstaat om de titelstrijd definitief in het slot te gooien. Het kan overigens ook vóór de aftrap al raak zijn.

Hoewel Club Brugge in de laatste weken van de reguliere competitie niet wist te overtuigen, begon het met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions’ play-offs. Clement en co leken zich dus al voor de start van de play-offs op te kunnen maken voor een nieuwe landstitel. Zeker nadat KRC Genk op de eerste speeldag wist te winnen van Antwerp FC. De start van Blauw-Zwart was echter niet om over naar huis te schrijven, waardoor we toch nog een spannende titelstrijd leken te krijgen.

Zover komt het echter niet. Althans, dat is de verwachting. Club Brugge zegevierde zondagavond met 2-1 tegen Antwerp FC en zette nummer twee Genk daardoor op vijf punten. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan moeten er hele gekke dingen gebeuren wil Club de koppositie nog uit handen geven. Donderdagavond kan de zeventiende landstitel in de clubhistorie dus al een feit zijn. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk. Het meest voor de hand liggend is dat Genk wint van Antwerp en Club dan minimaal een puntje moet pakken in Brussel.

Warming-up

Clement en co kunnen echter ook al tijdens de warming-up kampioen spelen. Als Genk niet wint op eigen veld, is het definitief gedaan voor de ploeg van John van den Brom. Winnen, remiseren of verliezen maakt dan niet meer uit voor Club Brugge. Het is bij een gelijkspel of nederlaag van Genk tegen Antwerp sowieso kampioen. Blauw-Zwart zal echter dolgraag willen winnen van Anderlecht. In de laatste twee ontmoetingen lukte dat namelijk niet. Van het laatste scenario hopen wij dat het niet zover komt.

Wint Genk tegen Antwerp en verliest Club in het Lotto Park, valt de beslissing pas op de laatste speeldag. In dat geval begint Blauw-Zwart met een voorsprong van twee punten aan de laatste wedstrijd van het seizoen.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws