Zo kun je de kalendervoorstelling van de Play-Off volgen

Brandon Mechele en Mats Rits vieren een treffer tegen KRC Genk
Brandon Mechele en Mats Rits vieren een treffer tegen KRC Genk Foto: © Nico Vereecken/Photo News

De laatste beslissingen in de Jupiler Pro League zijn eindelijk gevallen. Naast Club Brugge, Antwerp FC en KRC Genk neemt ook Anderlecht deel aan de Champions Play-Offs. Na een korte break gaat de laatste fase van het seizoen in het eerste weekend van mei van start. De kalender is nog niet bekend. Die volgt maandagavond. Lees hier waar je de kalendervoorstelling van de Play-Offs kunt volgen.

Met 31 punten uit de eerste elf duels na de winterstop stond er een lange tijd geen maat op Club Brugge. Terwijl de ploeg van Philippe Clement veel ploegen op een hoopje speelde, lieten de achtervolgers te veel steken vallen om serieus in het zicht van de koploper te blijven. Zo bedroeg de voorsprong op Antwerp FC op een gegeven moment maar liefst 19 punten. Die had nog veel groter kunnen zijn, ware het niet dat ook Club Brugge in de laatste weken wat steken liet vallen.

Desondanks beginnen Clement en zijn manschappen in het eerste weekend van mei met een recordvoorsprong aan de Play-Offs. Sinds zondagavond weten ze eindelijk wie de derde tegenstander is. Antwerp en KRC Genk verzekerden zich vorige week al van een ticket voor Play-Off I, maar de strijd om het laatste ticket was voorafgaand aan de laatste speeldag van de reguliere competitie nog niet gestreden. Zowel Anderlecht als KV Oostende mocht daarop hopen. Het werd uiteindelijk Paars-Wit, dat in en tegen Sint-Truiden genoeg had aan een treffer van Yari Verschaeren.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1383847764941934596?s=20

Titelstrijd

Nu de reguliere competitie er definitief op zit, kan de blik dus volledig op Play-Off I. De voorsprong van Club Brugge, acht punten, is riant. Zowel Franck Vercauteren (Antwerp) als Vincent Kompany (Anderlecht) wilde het dan ook niet hebben over een mogelijke titelstrijd. Beide trainers, en dat geldt waarschijnlijk ook voor John van den Brom van Genk, richten zich op de tweede plaats. Veel zal waarschijnlijk al afhangen van de eerste speeldag, waarop Club Brugge en Genk het overigens zonder een van hun sterkhouders moeten doen. Clinton Mata en Bryan Heynen liepen tegen respectievelijk Moeskroen en Antwerp tegen hun vijfde gele kaart aan en zijn dus geschorst voor de start van de Play-Offs.

Het speelschema wordt vanavond bekendgemaakt. Voor de geïnteresseerden: de kalendervoorstelling is vanaf 20.15 uur live te volgen via de Facebookpagina van de Pro League en Eleven Sports. Wij zullen u uiteraard zoveel mogelijk op de hoogte houden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand