Zij kwamen in actie in het laatste Play-Off duel van Club

Club Brugge viert een treffer tegen Antwerp in 2019
BRUGGE, BELGIUM - MAY 19 : Lois Openda forward of Club Brugge celebrates scoring a second goal during the Jupiler Pro League Play-Off 1 match between Club Brugge and Antwerp FC at the Jan Breydel stadium on May 19, 2019 in Brugge, Belgium, 19/05/2019 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

De blik kan eindelijk op de Play-Offs. Club Brugge zegevierde afgelopen zondag met 4-2 tegen Royal Excelsior Mouscron en kan dus met een goed gevoel toewerken naar de start van Play-Off I. De laatste keer dat Blauw-Zwart een duel afwerkte in de Play-Offs, was op 19 mei 2019. Antwerp FC was toen de tegenstander. Hoe is het de hoofdrolspelers van die middag sindsdien vergaan?

Toen Ivan Leko op 1 juli 2017 in dienst trad bij Club Brugge, was zijn opdracht duidelijk: kampioen worden. Blauw-Zwart trok in 2016 voor de eerste keer sinds 2005 aan het langste eind, maar moest het seizoen erop zijn meerdere erkennen in rivaal Anderlecht. Dat mocht natuurlijk niet nog eens gebeuren. Leko slaagde erin een nieuwe opmars van Anderlecht te voorkomen en deed de landstitel doen terugkeren op Jan Breydel. Dat smaakte naar meer.

Het landskampioenschap had wel gevolgen. Zo trokken Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby de deur op Jan Breydel definitief achter zich dicht, terwijl Lior Refaelov op huurbasis vertrok naar Antwerp FC. Tegenover hun vertrek stond de komst van onder anderen Kaveh Rezaei, Siebe Schrijvers en Arnaut Danjuma. Ook Mats Rits en Clinton Mata maakten de overstap naar de landskampioen. Op volle oorlogssterkte begon Club Brugge de strijd om titelprolongatie. Blauw-Zwart kwam uiteindelijk echter twee puntjes tekort. De 2-0 nederlaag tegen Standard op de voorlaatste speeldag van de Play-Offs kwam Leko duur te staan. Club greep naast het landskampioenschap, Leko vertrok.

Op zondag 19 mei stond de Kroaat voor de laatste keer langs de lijn als trainer van Blauw-Zwart. Hoe verging het de spelers die hij toen in actie liet komen?

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws