Zes Club-spelers in meest waardevolle elftal van Play-Off I

Club Brugge viert een treffer tegen Zenit in de Champions League
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 2 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge celebrates scoring a goal during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 2/12/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News

Na de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Royal Excelsior Mouscron kan bij Club Brugge eindelijk de blik op de Play-Offs. De ploeg van Philippe Clement moet echter nog even geduld hebben voordat ze weer aan de bak mag. Op zondag 2 mei hervat de koploper de titelstrijd met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Dat geeft ons nog genoeg tijd om vooruit te kijken naar Play-Off I. Vandaag doen we dat met het meest waardevolle elftal volgens Transfermarkt.

Doelman: Mignolet (Club Brugge)

Het zal weinig mensen verbazen dat Simon Mignolet onder de lat staat. Hij is met een marktwaarde van negen miljoen euro de meest waardevolle doelman op de Belgische velden. De Doelman van het Jaar wordt gevolgd door Hendrik Van Crombrugge, die met 6,5 miljoen euro een goede tweede is. Mignolet is ook dit seizoen niet onder de lat van Club Brugge weg te denken. Sinds zijn overstap van Liverpool naar Blauw-Zwart in de zomer van 2019 is hij een van de beste spelers in de Jupiler Pro League. Begin dit jaar mocht hij voor het tweede jaar op rij de prijs voor Doelman van het Jaar in ontvangst nemen. Daarnaast was hij ook een lange tijd in de race voor de Gouden Schoen. Hij eindigde echter net naast het podium. Mignolet hield in de competitie al veertien keer zijn doel schoon. Zonder twijfel de beste doelman op de Belgische velden.

Simon Mignolet redt penalty
Simon Mignolet stopt een strafschop in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)

Verdediger: Mata (Club Brugge)

Ook op deze positie een speler die we wekelijks in actie zien. Clinton Mata kende door blessureleed een moeizame start in Brugge, maar sinds hij daarvan verlost is, is hij een belangrijke kracht in het elftal van Philippe Clement. Veelzeggend was zijn optreden tegen Antwerp FC in de achtste finales van het bekertoernooi. In de aanloop naar dat duel stond er nog een vraagteken achter zijn naam, maar hij herstelde razendsnel. ”Mata moet als tweede naam Jezus pakken: hij is verrezen op twee dagen tijd”, zei Clement. Zijn optreden tegen Antwerp was misschien wel zijn beste dit seizoen. Het wordt voor Club Brugge heel lastig om hem ook deze zomer uit de handen van clubs uit de Europese topcompetities te houden. Zijn marktwaarde wordt overigens geschat op tien miljoen euro.

Verdediger: Kossounou (Club Brugge)

De meest waardevolle verdediger van Club Brugge is niet Mata, maar Odilon Kossounou. De Ivoriaan kwam in de zomer van 2019 voor een kleine vier miljoen euro over uit Zweden, maar vertegenwoordigt volgens Transfermarkt nu een marktwaarde van twaalf miljoen euro. Het zegt veel over de ontwikkeling die Kossounou doormaakt. In de eerste weken van dit seizoen was hij niet eens basisspeler, momenteel is hij niet meer weg te denken uit de basiself. Tegen Moeskroen liet hij ook nog eens zien heel goed te kunnen voetballen. Volgens zijn zaakwaarnemer is de kans groot dat hij na afloop van dit seizoen een nieuwe stap maakt. Club Brugge hoopt hem natuurlijk nog één seizoen op Jan Breydel te kunnen houden. Lukt dat niet, kan de koploper naar alle waarschijnlijkheid een mooi bedrag tegemoet zien.

Odilon Kossounou, verdediger van Club Brugge
De kans is groot dat Odilon Kossounou na afloop van dit seizoen vertrekt bij Club Brugge. (Photo by Peter De Voecht/Photo News)

Verdediger: Lucumí (KRC Genk)

Nee, de achterhoede van dit elftal wordt niet gecompleteerd door Brandon Mechele of Eduard Sobol. Jhon Lucumí van KRC Genk is de gelukkige. De Colombiaan is momenteel bezig met zijn derde seizoen in België. Hoewel de ploeg van John van den Brom ten opzichte van Club Brugge en Anderlecht veel treffers om de oren krijgt, heeft ze met Lucumí goud in handen. Transfermarkt schat zijn marktwaarde namelijk in op elf miljoen euro. Naar verluidt toonden Stade Rennes en Sevilla afgelopen zomer al belangstelling in Lucumí. Mocht hij met Genk de bekerfinale winnen en een goede Play-Offs spelen, zou hij komende zomer zomaar eens een mooie stap naar het buitenland kunnen maken.

Middenvelder: De Ketelaere (Club Brugge)

De achterhoede staat. Tijd om het middenveld erbij te pakken. De totale waarde van het elftal gaat er nu flink op vooruit. Hoewel Charles de Ketelaere dit seizoen voornamelijk op de flanken speelt, is hij van nature nog altijd een middenvelder. Dat liet hij begin dit kalenderjaar nog zien, met een aantal assists op Bas Dost. Evenals Mignolet was De Ketelaere lang in de race om de Gouden Schoen. Ook hij maakte het echter net niet tot het podium. Als hij wat vaker gaat scoren, lijkt hij de Gouden Schoen nog wel een keer in ontvangst te mogen nemen. Onlangs liet hij op bezoek bij KAA Gent nog zien welke impact hij kan hebben op het spel van Club Brugge. Het Italiaanse Atalanta schijnt hem op de korrel te hebben, maar wij denken dat De Ketelaere nog minstens één jaar in Brugge speelt. Geïnteresseerden zullen in ieder geval diep in de buidel moeten tasten. Transfermarkt schat zijn waarde op zestien miljoen euro.

Middenvelder: Lokonga (Anderlecht)

Roberto Martínez baarde onlangs opzien door maar liefst 32 Rode Duivels te selecteren voor de interlands tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Ook Sambi Lokonga kreeg een uitnodiging. De middenvelder van Anderlecht hoefde echter niet te rekenen op speeltijd. Dat Martínez Lokonga boven Mats Rits verkoos, riep veel vraagtekens op, maar in de recente topper in Brussel haalde de 21-jarige middenvelder zijn gram. Hoewel hij zich in de aanloop naar de openingstreffer van Noa Lang kinderlijk eenvoudig te kijk liet zetten, stapte hij met de grootste glimlach van het veld. Lokonga had zijn ploeg met een verraderlijk schot namelijk naar de overwinning geschoten. Hij heeft een marktwaarde van twaalf miljoen euro. Mocht hij zich in dit tempo blijven ontwikkelen, zal hij voor een mooi bedrag de stap naar het buitenland maken.

Middenvelder: Vanaken (Club Brugge)

Lokonga is niet de enige middenvelder die hoopt op een uitnodiging voor het EK van komende zomer. Ook Hans Vanaken zal in de komende weken aan de bak moeten om bondscoach Martínez te overtuigen. Hij liet zich laatst in ieder geval zien met twee doelpunten en een assist in de kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Bij Club Brugge is hij dit seizoen misschien wat minder doorslaggevend dan in de afgelopen jaren, maar met acht doelpunten en zeven assists is hij nog altijd van grote waarde voor zijn ploeg. Als tweevoudig Gouden Schoen-winnaar kan hij natuurlijk niet ontbreken in dit elftal. Met een marktwaarde van vijftien miljoen euro is hij de vierde meest waardvolle speler op de Belgische velden.

Hans Vanaken, middenvelder van Club Brugge
Hans Vanaken is nog altijd de grote man op het middenveld van Club Brugge. (©Orange Pictures/Photo News)

Middenvelder: Verschaeren (Anderlecht)

Met ieder twee spelers is het middenveld in handen van Club Brugge en Anderlecht. Was Yari Verschaeren eerder dit seizoen niet zo zwaar geblesseerd geweest aan zijn enkel, had hij misschien wel een hogere marktwaarde dan de elf miljoen euro die hij nu vertegenwoordigt. Sterker nog, vorig jaar rond deze tijd schatte Transfermarkt zijn waarde op vijftien miljoen. Gelukkig voor Anderlecht (en het Belgische voetbal) is Verschaeren inmiddels weer fit. In de laatste vier wedstrijden in de reguliere competitie was hij goed voor drie doelpunten en een assist. Anderlecht lijkt in de Play-Offs dus nog veel plezier te kunnen beleven aan de negentienjarige middenvelder. Martínez zal een oogje in het zeil houden…

Aanvaller: Bongonda (KRC Genk)

De voorhoede vertegenwoordigt een behoorlijke marktwaarde, maar dat heeft ze niet per se te danken aan Bongonda. Die van de aanvaller wordt geschat op negen miljoen euro, in vergelijking met de andere voorhoedespelers valt dat toch mee. Bongonda is dit seizoen echter enorm op dreef bij KRC Genk. In 29 competitiewedstrijden was hij goed voor veertien doelpunten en zes assists. In de Play-Offs krijgt hij de kans om dat aantal nog op te krikken. Met Gouden Stier Paul Onuachu in de spits, kan het haast niet anders dan dat Bongonda in de laatste wedstrijden van dit seizoen nog wat assists achter zijn naam krijgt.

Aanvaller: Onuachu (KRC Genk)

We benoemen hem hierboven al even. Paul Onuachu is momenteel de topscorer op de Belgische velden. In 33 competitiewedstrijden was hij maar liefst 29 keer trefzeker. Afgelopen zaterdag trof hij nog twee keer doel tijdens het bezoek aan Antwerp FC. Genoeg voor de overwinning was het echter niet. Niet toevallig vielen alle treffers van de Great Old nadat Van den Brom zijn topschutter naar de kant had gehaald. Onuachu lijkt overigens bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van Genk. Volgens zijn entourage vertrekt de Nigeriaan deze zomer sowieso. Dan zal er wel een club bereid moeten zijn om heel diep in de buidel te tasten. KRC Genk zou hem naar verluidt niet voor minder dan 25 miljoen euro willen verkopen. Zijn marktwaarde wordt geschat op zeventien miljoen. Dat hij voor een flinke klapper een nieuwe stap gaat maken, staat dus buiten kijf.

Aanvaller: Lang (Club Brugge)

Voor de mensen die zich afvroegen waar hij in hemelsnaam bleef, geen zorgen: hier zal je hem hebben. De MVP van Club Brugge kan natuurlijk niet ontbreken in dit miljoenenelftal. Lang vertegenwoordigt een marktwaarde van twintig miljoen euro en is daarmee de meest waardevolle speler op de Belgische velden. De nummer 10 van Club Brugge kwam pas op de valreep van de zomerse mercato over van Ajax, maar groeide binnen no time uit tot smaakmaker van Blauw-Zwart. In 33 officiële wedstrijden was hij vijftien keer trefzeker. Daarnaast gaf hij ook nog eens tien assists. ”Als de regerend landskampioen hem deze zomer weet te behouden en Lang blijft zich doorontwikkelen, zou hij in de zomer van 2022 wel eens de eerste speler zijn die België verlaat met een prijskaartje van meer dan 30 miljoen euro”, klonk het in maart bij Transfermarkt. Het zou ons echter niets verbazen als hij deze zomer al de stap naar een Europese topclub maakt…

Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
Noa Lang is momenteel de meest waardevolle speler op de Belgische velden. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws