Vincent Mannaert CEO van Club Brugge
DIEGEM, BELGIUM - JULY 07 : Vincent Mannaert, general manager of Club Brugge during his arrival at the Crowne Plaza Hotel before the meeting of the Pro League on July 7, 2020 in Diegem, Belgium, 07/07/2020. ( Photo by Lucas Castel / Photonews
© Lucas Castel/Photo News

Voor deze posities lijkt Club de markt op te gaan

Met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan alvorens de Play-Offs beginnen, zit het seizoen er alweer bijna op. Hoeveel duels Club Brugge nog nodig heeft om de landstitel binnen te slepen, moet nog blijken. Heel lang lijkt het niet meer te kunnen duren. Vervolgens zullen de transfergeruchten wel weer losbarsten. Blauw-Zwart zal zich serieus willen versterken, om volgend seizoen een nieuwe stap te zetten. Van deze posities verwachten wij dat ze een hoge prioriteit krijgen.

Volgens Sport/Voetbalmagazine is Club Brugge kapitaalkrachtiger dan ooit tevoren. Dat is een fijne meevaller, wil de ploeg een serieuze rol van betekenis kunnen spelen op de transfermarkt. Afgelopen zomer was Blauw-Zwart niet van plan om met groot geld te smijten. Dat zorgde er uiteindelijk ook voor dat Bas Dost later dan gehoopt de overstap naar Jan Breydel maakte. Club Brugge wilde zich dolgraag versterken met een nieuwe spits en de Nederlander stond bovenaan de verlanglijst. Eintracht Frankfurt was echter niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan.

Hoewel Dost in Frankfurt niet langer zeker was van een basisplaats, vroegen de Duitsers naar verluidt zo’n zeven miljoen euro voor de spits. Dat bedrag was Club Brugge te gortig, waardoor het een voorlopige streep zette door zijn komst. In december had de regerend en mogelijk aanstaand landskampioen van België meer succes. Eintracht Frankfurt was bereid hem voor minder centen te laten vertrekken. Daar hoefde Club natuurlijk geen moment over na te denken. Dost zijn komst bleek al snel een schot in de roos. Hij scoorde vijf keer in zijn eerste zes competitiewedstrijden. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de uitstekende start van Blauw-Zwart in het nieuwe kalenderjaar.

Kwaliteit op de flanken

De spitspositie lijkt voorlopig niet meer ter discussie komen te staan. Met Dost staat er een aanvalsleider waarmee Club Brugge wellicht door kan stoten in de Champions League, terwijl Philippe Clement met Youssouph Badji en Daniel Pérez twee talentvolle spitsen als alternatieven heeft. De flanken zijn een ander verhaal. Met Noa Lang en Charles de Ketelaere bulken de flanken momenteel van het talent. Daar heeft Club natuurlijk veel profijt van. De prestaties van Lang en De Ketelaere blijven echter niet onopgemerkt. We kunnen dan ook verwachten dat de belangstelling in beide spelers na afloop van dit seizoen flink los zal komen.

Vooral de toekomst van Lang is momenteel al veelbesproken. Club Brugge neemt zijn nummer 10 na afloop van dit seizoen definitief over van Ajax, maar dan staat het voor de lastige taak om hem te behouden. Jeffrey Lang, Noa zijn vader, kon in gesprek met BlauwZwartFans geen uitspraken doen over zijn toekomst. De kans is in ieder geval aanwezig dat Vincent Mannaert komende zomer opnieuw op zoek gaat naar een nieuwe vleugelspeler. Dat moest hij in januari ook al, toen Krépin Diatta plots vertrok naar AS Monaco. Club Brugge nam Tahith Chong op huurbasis over van Manchester United. Zijn toekomst lijkt echter niet op Jan Breydel te liggen. Daarvoor laat hij vooralsnog (veel) te weinig zien.

Noa Lang loodst club voorbij eupen
Noa Lang en Charles de Ketelaere, de parels van Club Brugge. Spelen ze ook volgend seizoen nog op Jan Breydel? (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

De achterhoede

Niet alleen de flanken zullen in de zomer mogelijk versterkt worden. Ook de achterhoede zal onder een vergrootglas komen te liggen. Na een sterk seizoen kunnen we niet uitsluiten dat Clinton Mata en Odilon Kossounou verkassen naar een Europese topcompetitie. Voor Mata was er afgelopen zomer al belangstelling. Kossounou speelde zich dit seizoen definitief in de basiself van Clement en heeft vooral na de winterstop grote stappen gezet. De Ivoriaan is nog amper op een foutje te betrappen, terwijl hij ook aan de bal beduidend beter is geworden. Daarnaast kan hij ook op het middenveld uit de voeten, wat hem een zeer interessante speler maakt.

”Er is een grote kans dat hij deze zomer vertrekt”

Vertelde Kossounou zijn zaakwaarnemer onlangs in gesprek met Sport/Voetbalmagazine

Na dit seizoen keert Simon Deli terug op Jan Breydel, alhoewel het vooral de vraag zal zijn hoe lang het duurt voordat hij weer vertrekt. De Ivoriaan komt momenteel op huurbasis uit voor Slavia Praag. Zijn toekomst lijkt echter dus niet op Jan Breydel te liggen. Omdat zijn contract in de zomer van 2022 afloopt, zal Club Brugge hem moeten verkopen om er nog wat centen aan over te houden. En waar ligt de toekomst van Stefano Denswil? De Nederlander had waarschijnlijk meer verwacht van zijn (tijdelijke) terugkeer op Jan Breydel. Zoals het er nu naar uitziet, keert hij na dit seizoen terug naar Bologna.

Wellicht dat FCB komende zomer een nieuwe poging waagt bij Wesley Hoedt. De verdediger stond vorig jaar ook al in de belangstelling van Blauw-Zwart, maar koos uiteindelijk voor Lazio. Daar is hij echter niet onomstreden. Hoedt vroeg van de zomer te veel salaris, waardoor Club afhaakte in de strijd om zijn handtekening. Als we de berichten moeten geloven, hoeft de koploper van de Jupiler Pro League zich binnenkort minder zorgen te maken om de financiële middelen. Kortom, we kunnen een heel interesse transferzomer verwachten…

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws