Vijf opties om mogelijk vertrek Kossounou op te vangen

Odilon Kossounou, verdediger van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 2 : Odilon Kossounou defender of Club Brugge in action during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 2/12/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
© Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge verraste afgelopen zomer met de komst van Noa Lang. Hoewel hij pas op de valreep zijn handtekening zette onder een contract op Jan Breydel, had hij niet veel tijd nodig om het verschil te maken. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Het is nog maar zeer de vraag of hij ook volgend seizoen actief is in het blauwzwarte tenue. Dat geldt ook voor Odilon Kossounou. De verdediger is misschien nog wel de belangrijkste kandidaat om komende zomer een stap hogerop te maken. Wij bedachten vijf namen die het mogelijke vertrek van Kossounou op kunnen vangen.

Je zou het misschien niet zeggen, maar Kossounou is nog geen twee jaar speler van Club Brugge. De Ivoriaan maakt dit seizoen zo’n volwassen indruk, dat je bijna zou vergeten dat Blauw-Zwart hem in de zomer van 2019 nog voor een kleine vier miljoen euro overnam van het Zweedse Hammarby. Kossounou kreeg in het afgelopen seizoen de tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Philippe Clement deed in slechts dertien wedstrijden een beroep op hem.

Dit seizoen vult Clement Kossounou zijn naam echter als een van de eerste in op het wedstrijdformulier. Waar hij in de eerste seizoenshelft nog weleens een foutje maakte, bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund, is hij daar na de winterstop nog maar amper op te betrappen. Ook aan de bal is hij zelfverzekerder geworden. Niet voor niets posteerde Clement Kossounou al een keer op de positie van Mats Rits. Dat de Ivoriaan op zowel het middenveld als in de achterhoede uit de voeten kan, maakt hem natuurlijk nog interessanter voor de Europese top.

Zijn zaakwaarnemer Patrick Mörk liet er begin vorige maand geen gras over groeien. ”Odilon leert snel en ik denk dat het zeer goed mogelijk is dat hij volgend seizoen al in een van de grotere competities van de wereld speelt. Er is een grote kans dat hij deze zomer vertrekt”, vertelde hij in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Op de achtergrond zal Club Brugge waarschijnlijk dan ook bezig zijn met mogelijke vervangers. Wij zetten enkele namen op een rijtje.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws