Verwachte elf: Clement wijzigt basiself op twee posities

Philippe Clement
SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: coach Philippe Clement of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Photo News

Club Brugge leek met een fitte selectie toe te kunnen werken naar de laatste wedstrijd in de reguliere competitie en de start van de Play-Offs. Niets is minder waar. Philippe Clement zag na het bezoek aan Anderlecht Youssouph Badji, Éder Balanta en Federico Ricca de ziekenboeg betreden. De coach had al de nodige hoofdbrekens, aangezien er maar liefst vier spelers op scherp staan. Wij verwachten desondanks niet al te veel wijzigingen in de basiself.

Het komt dit seizoen niet vaak voor dat Club Brugge zich met een volledig fitte selectie voorbereidt op een wedstrijd. In de aanloop naar de topper tegen Anderlecht kwam er daarentegen onverwacht goed nieuws uit de ziekenboeg. Noa Lang was namelijk fit genoeg om in actie te komen tegen Anderlecht. Met de terugkeer van de nummer 10 had Clement eindelijk weer een fitte groep tot zijn beschikking. Voor de drie punten was het niet genoeg, maar het moet Clement veel deugd hebben gedaan dat Lang sterk uit zijn herstel is gekomen. De Nederlander maakte direct na rust zijn rentree en had de bal nog geen tien minuten later al in het netje liggen.

Bij afwezigheid van Lang koos Clement twee weken geleden tegen KV Kortrijk voor Tahith Chong. In Brussel kreeg Badji de voorkeur. Dat Chong buiten de boot viel, was niet zo verrassend. Hij maakte in en tegen Kortrijk opnieuw een teleurstellende indruk. De keuze voor Badji was daarentegen een opvallende. Zijn wedstrijd duurde weliswaar niet langer dan 45 minuten, maar Clement gaf na afloop aan tevreden te zijn over Badji zijn optreden. Zondagavond is hij er tegen Royal Excelsior Mouscron echter niet bij. Badji viel tegen Anderlecht ongelukkig op zijn rug en heeft daar een letsel aan overgehouden.

Gele kaarten

Lang lijkt zijn logische vervanger. Lijkt, want de Nederlander heeft vier gele kaarten achter zijn naam en staat dus op scherp. Mocht hij tegen Moeskroen een gele kaart krijgen, mist hij de start van de Play-Offs. Dat geldt overigens ook voor Clinton Mata, Odilon Kossounou en Eduard Sobol, drie spelers die in de laatste twee wedstrijden allen aan de aftrap begonnen. Of dat zondag ook het geval is, moet nog blijken. Wij verwachten van niet. Clement zal niet willen riskeren dat hij in het eerste Play-Off duel drie van zijn vier basisverdedigers moet missen.

Daarom is de absentie van Ricca zo vervelend. Hij had zondagavond uitstekend van pas kunnen komen. Als vervanger van Sobol, maar ook op de plek van Kossounou. Achterin is de spoeling doen, alhoewel Ignace Van Der Brempt en Maxim De Cuyper de A-kern waarschijnlijk komen versterken. Wij verwachten Simon Mignolet uiteraard gewoon op doel, met voor hem het rijtje Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele en Stefano Denswil (als vervanger van Sobol). Op het middenveld de bekende namen: Ruud Vormer, Mats Rits en Hans Vanaken en in de voorhoede Charles de Ketelaere, Bas Dost en… Lang. Laatstgenoemde ‘gewoon’ in de basis, ondanks het feit dat ook hij op scherp staat.

VERMOEDELIJKE OPSTELLING: Mignolet, Mata, Kossounou, Mechele, Denswil, Vormer, Rits, Vanaken, De Ketelaere, Dost en Lang.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws