Verheyen tipt Lang: ''Die club zou bij hem passen''

Noa Lang van Club in actie tegen Zenit
Noa Lang van Club in actie tegen Zenit Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Hoewel Club Brugge zaterdagmiddag de bevestiging kreeg dat Noa Lang fit genoeg was om tegen Anderlecht in actie te komen, begon hij nog niet aan de aftrap. Als invaller had hij niet veel tijd nodig om het verschil te maken. Voldoende voor de overwinning was zijn doelpunt weliswaar niet, maar hij bevestigde nog eens dat Blauw-Zwart eigenlijk niet zonder hem kan. Gert Verheyen, monument van de club, hoopt dat de nummer 10 nog een jaar op Jan Breydel blijft.

Lang kwam op de valreep van de zomerse transferperiode over van Ajax. Club Brugge bedong een verplichte optie tot koop, die het na afloop van dit seizoen dus gaat lichten. Toen dat nieuws naar buiten lekte, reageerden veel Ajax-supporters met veel verbazing. Lang maakte namelijk een sterke voorbereiding door in Amsterdam en leek klaar voor een basisplaats. Van coach Erik ten Hag kreeg hij echter te horen dat hij niet veel aan spelen toe zou komen. Lang koos eieren voor zijn geld en vertrok naar Club Brugge. Hij had niet veel tijd nodig om de harten van zijn nieuwe fans te veroveren, alhoewel zij hem nog niet live in actie hebben kunnen zien.

Ook op Anderlecht liet Lang dus zijn klasse zien. Hij opende kort na zijn invalbeurt de score, nadat hij enkele tegenstanders op fraaie wijze te kijk had gezet. Het was alweer zijn veertiende treffer voor Blauw-Zwart. Daarnaast gaf hij ook nog eens negen assists. Club Brugge staat komende zomer voor de loodzware klus om zijn nummer 10 te behouden. Volgens oud-Club speler Verheyen doet Lang er goed aan om nog niet te vertrekken. ''Ik denk dat Lang vooral nog een jaartje moet blijven en bevestigen'', zei hij in gesprek met Eleven Sports.

''De absolute top zit daar niet op hem te wachten''

Mocht Lang er toch voor kiezen om na afloop van dit seizoen de deur op Jan Breydel achter zich dicht te trekken, denkt Verheyen wel een goede vervolgstap voor hem te weten. ''Het is wel een speler die zeer goed in de Spaanse competitie zou passen. Al denk ik niet dat de absolute top daar op hem zit te wachten. Een ploeg als Sevilla? Dat zou een goede club kunnen zijn.'' Sevilla is momenteel de nummer vier van Spanje. De ploeg werd onlangs door Borussia Dortmund uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand