Gert Verheyen - Photonews
Foto: ©Photonews

Verheyen hard voor Club-speler: “Ze moeten hem niet kopen”

Gert Verheyen is een Club Brugge-monument. Als de vaak geprezen analist spreekt, dan loont het altijd de moeite om te luisteren. In zijn terugblik op het voorbije voetbalweekend in de Jupiler Pro League, heeft Verheyen deze keer een gouden raad voor Club Brugge in petto.

Verheyen is van mening dat Club Brugge aan het einde van dit seizoen geen nieuwe inspanning moet leveren voor Tahith Chong. Hij vindt de Manchester United-huurling behoorlijk tegenvallen. “Chong is een elegante speler. Wat de flakaanvaller bij Club Brugge doet, oogt mooi. Als je kijkt waartoe zijn acties leiden, is de balans echter mager”, merkt Verheyen op in Het Nieuwsblad.

“U21-speler die stap naar het mannenvoetbal nog moet zetten”

”Tegen een agressief Charleroi zette hij zich niet door, tegen een agressief Kortrijk evenmin. En ook in de eerste helft tegen een virieler AA Gent bracht hij vrijwel niets”, zet Verheyen zijn betoog verder. “Wanneer rendeerde hij wel? Tegen OHL, Zulte Waregem en Waasland-Beveren. Wanneer het loopt en de ploeg veel sterker dan de tegenstand is. Eigenlijk zie je in hem te veel een U21-speler die nog de stap naar het mannenvoetbal moet zetten. Cijfers heeft hij evenmin.”

”Zijn enige goal viel tegen Olsa Brakel”, merkt Verheyen tot slot nog op. “Hij telt weliswaar vier assists, maar slechts een daarvan is een echte: tegen Zulte Waregem ging hij zijn man voorbij en bediende hij Lang. En de rest? Een schot dat gepareerd werd, waar Sobol in de rebound op scoorde, is geen assist. Het balletje breed tegen OHL waarna Van Der Brempt een fantastische actie uit zijn voeten schudde, is geen assist.”

Niet kopen

“Net zomin als het passje op eigen helft aan Lang, die het hele veld overstak tegen Waasland-Beveren”, voegt Verheyen er nóg een voorbeeld aan toe. De conclusie van Verheyen is kristalhelder: “Zijn prestaties wettigen niet om Chong nog langer te huren van Man United, laat staan om hem te kopen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws