Bas Dost en Ruud Vormer vieren een treffer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 31 : Bas Dost forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with Ruud Vormer midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Standard de Liege on January 31, 2021 in Brugge, Belgium, 31/01/2021 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
©Photonews

Veel lachende gezichten op de training van Club

Met nog vier dagen tot de topper tegen Anderlecht zit de sfeer er goed in. Niet onlogisch. Club Brugge vocht zich afgelopen zaterdag tijdens het bezoek aan KV Kortrijk naar de overwinning en liep drie punten uit op eerste achtervolger Antwerp FC. De tweede landstitel op een rij komt dus steeds dichterbij. Zondagavond kan Blauw-Zwart op bezoek bij Anderlecht een nieuwe reuzenstap zetten richting het kampioenschap. Hopelijk zien we ook na de wedstrijd in het Lotto Park veel lachende gezichten.

Door de interlandbreak kreeg Club Brugge niet direct de kans om de nederlaag tegen Antwerp FC recht te zetten. Bij hun nationale ploeg konden enkele spelers van Blauw-Zwart vertrouwen tanken voor de laatste fase van het seizoen. Hans Vanaken, bijvoorbeeld. Hoewel hij in de eerste twee interlands van de Rode Duivels niet in actie kwam, kon hij met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste interlandbreak in het nieuwe kalenderjaar. Vanaken sloot die af met twee doelpunten en een assist tegen Wit-Rusland. Natuurlijk tot tevredenheid van Philippe Clement. Door de blessure van Noa Lang waren de ogen vanzelfsprekend op de middenvelder gericht.

Club Brugge hervatte de competitie op bezoek bij KV Kortrijk. Hoewel de Kortrijkers bepaald geen hoogvlieger zijn, wist de koploper dat ze haar borst mocht natmaken. KV Kortrijk heeft in de afgelopen seizoenen namelijk bewezen een zeer vervelende tegenstander te kunnen zijn. Afgelopen zaterdag was dat niet anders. Blauw-Zwart had het erg lastig in het Gulsporenstadion, waar het bijna letterlijk moest knokken voor de drie punten. Die gingen uiteindelijk mee naar Brugge, dankzij een benutte strafschop van Vanaken. Scheidsrechter Jasper Vergroote wees wat makkelijk naar de stip, maar dat maakte de blijdschap en opluchting er bij Club Brugge natuurlijk niet minder om.

Vertrouwen

Door de zege bij KV Kortrijk kon Blauw-Zwart maandag rustig achterover leunen en kijken wat de concurrenten zouden doen. KRC Genk zegevierde tegen OH Leuven, terwijl Anderlecht flink wat vertrouwen tankte op de Bosuil. De ploeg van Vincent Kompany versloeg Antwerp FC met 1-4 en lijkt dus meer dan klaar voor de topper tegen Club Brugge. Bij Anderlecht is het geloof in een goed resultaat en de eerste overwinning op de rivaal sinds 6 mei 2018 groot. Met recht, natuurlijk. Een ruime overwinning boeken op de Bosuil is niet voor iedereen weggelegd. Of Club Brugge ervan onder de indruk is, moet nog blijken. Tijdens de training van woensdag zat de sfeer er tenminste goed in.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws