Van den Brom over Play-Off I: ''Dat kan een voordeel zijn''

John van den Brom, trainer van Genk
John van den Brom, trainer van Genk Foto: © Vincent Kalut/Photo New

De Pro League maakte maandagavond het speelschema van de Play-Offs bekend. Club Brugge hervat de titelstrijd met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Als de koploper de eerste drie speeldagen zonder kleerscheuren doorkomt, kan ze op 16 mei de landstitel prolongeren. Daarna volgen nog duels met Paars-Wit en KRC Genk. Laatstgenoemde zou weleens profijt kunnen hebben van een vervroegd titelfeest. John van den Brom, hoofdtrainer van Genk, wilde daar echter nog niet op vooruitlopen.

Hoewel Antwerp FC en KRC Genk Play-Off I officieel op gang brengen, zullen de ogen op de eerste speeldag vooral gericht zijn op Jan Breydel. Twee dagen na de openingswedstrijd tussen de huidige nummers 2 en 4, treffen Club Brugge en Anderlecht elkaar voor hun eerste duel in de Play-Offs. De koploper krijgt dus direct de kans om zich te revancheren voor de nederlaag van 11 april jongstleden. Toen bracht invaller Noa Lang Blauw-Zwart nog wel op voorsprong, maar doelpunten van Lukas Nmecha en Sambi Lokonga bezorgen Anderlecht alsnog een mooie avond. Tegen de rivaal kan Club Brugge dus een nieuwe stap richting titelprolongatie zetten.

De landstitel kan, als de ploeg van Philippe Clement de eerste drie speeldagen zonder kleerscheuren doorkomt, op 16 mei officieel binnengehaald worden. Tegenstander is dan Antwerp FC. Als de voorsprong van Club Brugge op de nummer twee op dat moment nog steeds minstens zeven punten is en het wint van Antwerp, is het landskampioenschap een feit. Zover is het echter natuurlijk nog lang niet. Dat weet ook Van den Brom, hoofdtrainer van KRC Genk, dat op de laatste speeldag op bezoek gaat bij Club Brugge. Waarschijnlijk is Blauw-Zwart dan al kampioen. ''Op de slotspeeldag is de kampioen wellicht al bekend, dan kan een voordeel zijn maar je weet het niet'', klinkt het namens Van den Brom bij Het Laatste Nieuws.

Pijn

''Alles ligt zo dicht bij elkaar en iedereen is aan elkaar gewaag. Dat hebben de laatste weken wel duidelijk gemaakt'', aldus de coach van de Genkies. Ook de huidige nummer vier van België heeft op de eerste speeldag wat goed te maken. Afgelopen zaterdag ging ze op bezoek bij Antwerp FC. Genk stevende tot de blessuretijd af op een overwinning, maar daarin ging het helemaal mis. De Antwerpenaren bogen binnen de kortste keren een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Daardoor klom niet alleen Antwerp, maar ook Anderlecht over Genk heen. ''We krijgen in die eerste wedstrijd op Antwerp meteen de kans om iets recht te zetten en over hen te springen, want die nederlaag van afgelopen weekend doet nog altijd pijn'', aldus Van den Brom.

https://twitter.com/KRCGenkofficial/status/1383520638518796289?s=20

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand