Twee harde conclusies na de topper tegen Anderlecht

Club Brugge verliest met 2-1 van Anderlecht
Club Brugge verliest met 2-1 van Anderlecht Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Het had er zondagavond in de tweede helft alle schijn van dat Club Brugge ook de uitwedstrijd tegen Anderlecht winnend zou afsluiten. Zover mocht het echter niet komen. De koploper liet zich op pijnlijke wijze verrassen door haar rivaal en keerde met lege handen terug huiswaarts. Zo lijkt de naderende Play-Off I toch nog spannend te (kunnen) worden. Dat was natuurlijk niet het plan van Blauw-Zwart. Wij trokken na de nederlaag twee harde conclusies.

De verwachtingen waren voorafgaand aan de wedstrijd hooggespannen. In de eerste helft kwam daar echter weinig van terecht. Beide ploegen maakten een povere indruk. Club Brugge zal daar echter niet heel erg om gemaald hebben. De koploper reisde met een voorsprong van 21 punten op Anderlecht af naar de hoofdstad, terwijl de thuisploeg in de strijd om een ticket voor de Play-Off moest winnen. Vincent Kompany en zijn manschappen speelden in de eerste zeventig minuten echter weinig tot niets klaar. Totdat ze uit het niets binnen de kortste keren twee keer toesloegen. Dat riep Club Brugge volledig over zichzelf af.

Club is 'gewoon' te verslaan

Ja, dat bleek al in de eerste seizoenshelft. Toen verloor Club Brugge van Charleroi, Beerschot, OH Leuven en KAA Gent. Clement was in de eerste seizoenshelft echter flink zoekende naar zijn ideale basiself. Een aantal competitiewedstrijden gebruikte hij niet alleen om zijn spelers rust te gunnen voor de verrichtingen in de Champions League, maar ook om te experimenteren. De keuze voor Charles de Ketelaere in de spits pakte goed uit, maar het ging pas echt lopen toen Bas Dost die functie ging bekleden. Met vijf doelpunten en één assist in zijn eerste zes competitiewedstrijden had hij een groot aandeel in de uitstekende hervatting van Blauw-Zwart.

Er stond geen maat op Club Brugge, dat 31 punten veroverde in de eerste elf duels na de winterstop. De ploeg had inmiddels een straatlengte voorsprong op de achtervolgers. Na de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi was Club er veel aan gelegen om het kampioenschap zo snel mogelijk veilig te stellen, maar door de nederlagen tegen Antwerp en Anderlecht gaat dat niet lukken. Het belooft wat voor de Play-Offs. Club Brugge zal een stuk beter en scherper voor de dag moeten komen, anders kan het nog heel spannend worden. Zeker als de ploeg het nalaat om wedstrijden waarin er niets aan het handje is, zoals zondagavond, te beslissen. ''De enige die ons van de titel kan houden, is Club zelf'', zei Clinton Mata na afloop.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1381321476364759041?s=20

Aanvallend machteloos zonder onze nummer 10

Club Brugge reisde met een goed gevoel af naar Brussel, versterkt door de terugkeer van Noa Lang. De aanvaller viel twee weken geleden geblesseerd uit bij Jong Oranje, maar stond eigenlijk binnen de kortste keren alweer op het trainingsveld. Gelukkig voor Club Brugge en Clement was hij fit genoeg om tegen Anderlecht in actie te komen. Een basisplaats zat er echter nog niet in. Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten, maar had Clement niet gewoon met Lang moeten beginnen? Het is logisch dat de coach het rustig aan wil doen met zijn smaakmaker, maar de eerste helft bracht pijnlijk aan het licht hoe afhankelijk Blauw-Zwart van hem is.

Dat bleek natuurlijk ook al in het Europese tweeluik met Dynamo Kiev, alhoewel Lang toen zeker niet de enige sterkhouder was die ontbrak. Aanvallend was Club Brugge in de twee wedstrijden tegen de Oekraïners, zeker tijdens de return op Jan Breydel, machteloos. In de recente thuiswedstrijd tegen Antwerp FC speelde Lang een ongelukkige wedstrijd. Dat kan, maar eigenlijk ook weer niet. In het elftal van Clement is er namelijk niemand die dan kan leveren wat Lang normaal gesproken doet. De eerste helft in Brussel was daar het bewijs van. Charles de Ketelaere en Hans Vanaken, twee spelers die geacht worden hun ploeg bij de hand te nemen, gaven niet thuis. Gek was het dan ook niet dat Lang in moest vallen om het verschil te maken. Het doelpunt creëerde hij overigens helemaal zelf. Ook dat is veelzeggend...

https://www.youtube.com/watch?v=BU9ilB6yBiw
Omdat 'ie zo lekker was: de treffer van Lang tegen Anderlecht.
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand