Twee coronagevallen en een scorende Tsjech in september

Michael Krmencik viert een treffer tegen Zulte-Waregem
WAREGEM , BELGIUM - SEPTEMBER 20 : Michael Krmencik forward of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League between Zulte Waregem and Club Brugge KV September 20, 2020 in Waregem , Belgium, 20/09/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Club Brugge sloot de reguliere competitie af met een 4-2 overwinning op Royal Excelsior Mouscron. Daardoor beginnen Philippe Clement en co met een recordvoorsprong van acht punten aan Play-Off I. Na een break van twee weken, hervat Blauw-Zwart op zondag 2 mei de jacht op de tweede opeenvolgende landstitel. In de tussentijd lopen we dagelijks door het seizoen heen. Met vandaag: september.

Hoewel Club Brugge als grote favoriet voor de landstitel aan het seizoen was begonnen, was de start niet bepaald om over naar huis te schrijven. Zo verloor Blauw-Zwart de bekerfinale van Antwerp FC en veroverde het slechts drie punten in de eerste drie competitiewedstrijden. Club Brugge zegevierde weliswaar tegen Eupen (0-4), maar verloor op eigen veld van Charleroi en promovendus Beerschot. Van een crisis was er nog geen sprake, maar het werd wel tijd dat Clement en co de weg omhoog zouden vinden. Die vonden ze op bezoek bij KRC Genk, waar dankzij een rake kopbal van Youssouph Badji met 1-2 werd gewonnen. Zodoende sloot Club de maand augustus alsnog met een goed gevoel af.

De uitwedstrijd tegen Genk was tevens de afsluiter van het eerste blok. Daarna mochten verschillende spelers zich melden bij hun nationale ploeg. Voor de voetballers is het altijd een enorme eer om uit te komen voor hun land, maar de clubs stonden niet bepaald te springen om hen uit te zwaaien. Dat had natuurlijk niet zomaar een reden: het coronavirus. En ja hoor, ook Club Brugge kreeg te maken met de eerste coronagevallen. Brandon Mechele testte in het trainingskamp van de Rode Duivels positief en moest de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren aan zich voorbij laten gaan. Ieder voordeel heeft zijn nadeel, zei een van de beste voetballers aller tijden ooit. Dat gold ook voor deze situatie, want door de absentie van Mechele mocht Odilon Kossounou voor de eerste keer in dit seizoen opdraven.

Krmencik leeft (eindelijk) op

Club Brugge zegevierde met 4-1 tegen Waasland-Beveren en begon de maand september dus een stuk beter dan augustus. Vooral Michael Krmencik kon met een prettig gevoel terugkijken op het thuisduel met Waasland-Beveren. De Tsjech viel na het uur in voor Badji en bekroonde zijn invalbeurt vlak voor tijd met zijn eerste treffer in het shirt van Club Brugge. Krmencik had het in de eerste weken van het seizoen niet makkelijk en leek een moeilijke eerste seizoenshelft tegemoet te gaan. Zijn treffer tegen Waasland-Beveren was echter het begin van een opleving. Tijdens het bezoek aan Zulte-Waregem stond hij prompt in de basis, ook omdat David Okereke enkele dagen ervoor positief had getest op corona.

Michael Krmencik viert een treffer tegen Zulte-Waregem
Michael Krmencik viert zijn eerste van twee treffers tegen Zulte-Waregem. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Krmencik betaalde het vertrouwen van Clement terug met twee treffers. Club Brugge had het tegen Zulte-Waregem sowieso hartstikke naar zijn zin. Bij rust stond het namelijk al 0-4. De landskampioen prikte er in de tweede helft nog twee doelpuntjes bij. Ook Charles de Ketelaere had zijn eerste treffer van het seizoen binnen. Het groeibriljant had op Zulte-Waregem eindelijk weer een basisplaats. Zowel Krmencik als De Ketelaere begon een week later wederom aan de aftrap. Op 27 september stond de eerste Stadsderby tussen Club en Cercle op het programma. Club, die middag de thuisspelende ploeg, opende na 22 minuten via Krépin Diatta de score. Direct na rust maakten de ‘bezoekers’ gelijk, waardoor Clement en co flink aan de bak moesten.

God

Makkelijk hadden ze het niet, maar dankzij een rake kopbal van Simon Deli trokken ze wel aan het langste eind. De verdediger was na afloop door het dolle heen. ”Ik dank God voor deze zege en belangrijke drie punten. Wat ik vond van mijn doelpunt? Ruud (Vormer) en ik vonden elkaar goed. Hij gaf een goede bal en lanceerde me op het juiste moment.” Zodoende boekte Club Brugge zijn derde zege op een rij. De achterstand op koploper Charleroi bedroeg op dat moment weliswaar nog vijf punten, maar de ploeg van Clement had de weg omhoog weer gevonden. Ze kon dus met veel vertrouwen toewerken naar de kraker tegen Anderlecht, die voor 4 oktober op het programma stond.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws