Transferupdates: ‘Club kan spits zo goed als vergeten’

Emmanuel Dennis in de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Borussia Dortmund
BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Emmanuel Bonaventure Dennis forward of Club Brugge looks dejected during the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

Hoewel het seizoen nog niet ten einde is, draait de geruchtenmolen al op volle toeren. Ook Club Brugge wordt, evenals in de recente transferperiodes, met veel namen in verband gebracht. Deze week zijn vooral de uitgaande transfers onderwerp van gesprek. Zo wordt de toekomst van Emmanuel Dennis flink besproken. In de zoektocht naar een nieuwe spits lijkt Blauw-Zwart overigens al door één naam een streep te kunnen halen.

Afgelopen zomer ging er geen dag voorbij zonder dat Club Brugge met een nieuwe naam in verband werd gebracht. Vooral in de zoektocht naar een nieuwe spits kwamen er heel wat kandidaten voorbij. Van Bas Dost tot Michy Batshuayi en van Adolfo Gaich tot Jhon Cordoba. Dost stond hoog op het verlanglijstje en had zelf wel trek in een overstap naar Jan Breydel. Eintracht Frankfurt was echter niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan. De Duitsers verlangden zo’n zeven miljoen euro voor de spits. Daar schrok Club Brugge een beetje van. Gevolg: Dost kwam uiteindelijk pas in december.

In de tussentijd bezorgde de spitspositie Philippe Clement veel hoofdbrekens. Met Michael Krmencik, Emmanuel Dennis, David Okereke en Youssouph Badji had hij voldoende opties, maar geen van hen kom hem echt bekoren. Heel gek was het dan ook niet dat Krmencik en Dennis na de komst van Dost een nieuwe club zochten en vonden. Krmencik vertrok op huurbasis naar PAOK. In Griekenland kende de Tsjech een goede start, maar die lijn wist hij helaas niet door te trekken. Of zijn toekomst verbonden is aan PAOK, moet dan ook nog blijken. Het is in ieder geval wel duidelijk dat hij na dit seizoen niet meer terugkeert op Jan Breydel.

Uittocht

Volgens Het Nieuwsblad wil Club Brugge Krmencik graag definitief van de hand doen. Dat geldt ook voor Loïs Openda, Kaveh Rezaei en Dennis. Voor Openda, op dit moment op huurbasis actief voor Vitesse, schijnt er veel buitenlandse interesse te zijn, terwijl Vitesse een langere samenwerking wel ziet zitten. Achter Rezaei zijn toekomst staat nog een groot vraagteken. De Iraniër komt voor het tweede opeenvolgende seizoen op huurbasis uit voor Charleroi, maar komt dit seizoen een stuk minder tot zijn recht. Rezaei heeft zich echter wel bewezen als makkelijk en veel scorende spits, dus wellicht dat Charleroi het aandurft om hem definitief over te nemen.

Dennis zijn naam wordt in verband gebracht met Atalanta. Naar verluidt zou zijn entourage al in gesprek zijn met de Italianen. Ook Charles de Ketelaere schijnt op interesse van de nummer vier van de Serie A te kunnen rekenen. Hij doet er echter goed aan om nog minstens één seizoen in Brugge te blijven. Althans, die mening delen wij. Club Brugge lijkt zich in ieder geval op te kunnen maken voor een enorme uittocht van spitsen. Dat is ook gewenst, want momenteel heeft de koploper van België maar liefst acht spitsen onder contract staan. Als we de media moeten geloven, is Club, ondanks de aanwezigheid van Daniel Pérez, Dost en Badji, wel van plan een nieuwe te halen.

Concurrentie

Zo kwam de naam van Mario Mandzukic al voorbij, maar dat lijkt niet meer dan een leuk gerucht. Ook Randal Kolo Muani schijnt op interesse van Blauw-Zwart te kunnen rekenen. De 22-jarige spits van FC Nantes maakt dit seizoen veel indruk, alhoewel zijn club naar het tweede Franse niveau dreigt te zakken. Dat zou er echter wel voor kunnen zorgen dat Muani voor een zacht prijsje is op te halen. Club Brugge lijkt echter kansloos in de strijd om zijn handtekening. Volgens buitenlandse media zouden Eintracht Frankfurt en Southampton hem ook op de korrel hebben. De Engelsen schijnen zelfs bereid te zijn om vijf miljoen euro voor hem te betalen.

Hoedt

Het zou ons overigens niets verbazen als Southampton deze zomer vaker langskomt. Wesley Hoedt, momenteel op huurbasis actief bij Lazio Roma, lijkt na dit seizoen dan eindelijk definitief te vertrekken bij de Engelsen. Hoedt stond afgelopen zomer in de belangstelling van Club Brugge, maar hij had meer interesse in een huurtransfer naar Lazio. Zijn tweede periode bij de Romeinen dreigt echter uit te monden in een teleurstelling. Hoedt zit vaker wel dan niet op de bank. Lazio is dan ook niet van plan om de aankoopoptie van 5 miljoen euro te lichten. Wellicht dat Blauw-Zwart, bij een eventueel vertrek van Odilon Kossounou, een nieuwe poging waagt bij de Nederlander, die twee seizoenen geleden nog uitkwam voor Antwerp FC.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws